Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nebezpečné a zvodné: Filmové femme fatale, ktoré vám zmenia život!

Zobraziť galériu (2)

Sú krásne, zvodné a nebezpečné. Osudové ženy. Vo svete filmu vzniklo mnoho ženských postáv, no len niektoré sú naozaj nezabudnuteľné. Existujú totiž femme fatale, ktoré si dokážu opantať kohokoľvek. Každá z nich má na to svoje zbrane a spôsoby. Usúďte sami.

Emily Taylor (Vedľajšie účinky)

Svojský thriller o dôsledkoch depresie, ktorá v kombinácii so zlou liečbou dokáže zničiť životy. Najprv jej zatkli manžela a potom prišli ťažké časy. Rooney Mara ako Emily Taylor ukázala v snímke svoju odvrátenú stranu. Keďže nechcela, aby ju hospitalizovali, dohodla sa so svojím psychiatrom na sérii terapií. Mala užívať špeciálne antidepresíva, no jej liečba sa nevyvíjala podľa plánov lekára. Tabletky majú desivé vedľajšie účinky, ovládajú Emilyv spánku. Pod ich vplyvom zavraždí svojho manžela, ktorého kedysi milovala. Herečka jednoznačne ovládla celý film.

Nina Sayers (Čierna labuť)

O Natalie Portman ako čiernej labuti netreba diskutovať. V tejto snímke zo seba vydala maximum. Obetovala svoju životosprávu, schudla a do role Niny sa úplne ponorila. Za túto oddanosť si vyslúžila Oscara.Druhou postavou je Lily (Mila Kunis), ktorá je presným opakom Niny. Zatiaľ čo my vidíme zdeformovanú predstavu Niny o jej kolegyni, tá v skutočnosti nie je žiadnou hrozbou. Natalie Portman predviedla skvelý výkon. Mnohým fanúšikom i filmovým kritikom vyrazila dych.

Mal Cobb (Počiatok)

Ak pomyslíme na osudovú ženu, Mal Cobb ňou určite bola. Vo filme Počiatok si Dicapriovu manželku zahralaMarion Cotillard. Christopher Nolan stvoril originálny príbeh o snových svetoch. DiCaprio v ňom práve kvôli svojej manželke, ktorá ovplyvnila jeho život, riskuje a porušuje vlastné pravidlá. Cotillard bola ako vždy očarujúca a dych berúca femme fatale.


Mohlo by vás zaujímať:Celebritní humusáci: Neumyté zuby, špinavé oblečenie a všade odpadky!


Beatrix Kiddo (Kill Bill)

TarantinovaKill Bill sa vo svete filmu stala pojmom. Ume Thurman priniesla slávu a jednu z jej nezabudnuteľných úloh. Ako Kill Bill šla zložitou cestou, ktorou sa chcela pomstiť vrahom jej rodiny. Nebojácna, svojská a s pevnou vôľou musí zastaviť každého, kto sa jej postaví do cesty. V jej prípade ide o femme fatale, ktorá nezvádza len šarmom, ale svojou silou.

Amy Dunne (Stratené dievča)

Rosamunde Pike podala ako Úžasná Amy takisto nezabudnuteľný výkon a opäť predstavila inú tvár femme fatale. Ako Amy neváhala využiť manipulačné techniky, aby odhalila manžela tyrana. Jednoducho bez stopy zmizla, ostal po nej denník, ktorý odhalil množstvo tajomstiev. No nakoniec, sa jej plány zmenili, pretože sa situácia nevyvíjala podľa jej predstáv. Stratené dievča si nestačí pozrieť len raz. Na konci je len na vás, ktorej verzii príbehu uveríte.

Catherine Tramell (Základný inštinkt)

Nakoniec klasická zvodná, nebezpečná nymfomanka v podaní Sharon Stone. Základný inštinkt sa zapísal do dejín kinematografie ako jeden z najvýraznejších erotických thrillerov vôbec. Stone ako Catherine Tramell predstavuje sen každého chlapa. Postupne sa však divoké sny zmenia na nočnú moru. Catherine sa ako milenka obete pohráva s celým policajným oddelením, psychológmi a všetkými, ktorí vraždu vyšetrujú. Postupne si omotá aj vyšetrovateľa, ktorému naznačí, že sa zrejme čoskoro stane obeťou.

Viac o téme: Michael DouglasSharon StoneUma ThurmanNatalie PortmanMarion CotillardRooney MaraRosamunde Pike
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu