Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vysielali sa aj na Slovensku: Na kultové nemecké seriály sa nedá zabudnúť!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Nezničiteľný Semir Gerkhan, slávny inšpektor Derrick či doktor Burgner. Stačí spomenúť tieto postavy a okamžite si spomeniete na legendárne seriály, ktoré spája jedna vec - vyrobila ich nemecká kinematografia.

Kobra 11

Ich revírom je diaľnica, ich tempo je vražedné, ich súpermi sú zlodeji áut, vrahovia a vydierači. Táto veta jednoducho vstúpila do histórie. Akčný krimiseriál o diaľničnej polícii, ktorého stelesnením je herec tureckého pôvodu Semir Gerkhan, vlastným menomErdoğan Atalay. Za ten čas sa pri ňom vystriedalo veľa kolegov, on však vydržal celý čas.Seriál sa začal vysielať v roku 1996 a odvtedy stihli tvorcovia natočiť ďalších 20 sérií.

Kobra 11
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

Medicopter 117

V spolupráci s rakúskymi tvorcami vznikol napínavý seriál z prostredia stanice leteckej záchrannej služby v Mníchove v Bavorsku. Zaujímavosťou je, že hoci je dej posadený do prostredia nemeckého veľkomesta, natáčalo sa prevažne v okolí Viedne a rakúskeho alpského mesta St. Johann.Na postavy ako doktorLüdwitz, pilotku Biggi či technika Maxa sa len tak ľahko zabudnúť nedá.

Medicopter 117
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

FOTO Milovali ich všetky ženy: Sexsymboly z telenoviel vyzerajú úžasne aj po rokoch!

Derrick

Šéfinšpektor mníchovskej polície Stephan Derrick (Horst Tappert) so svojím asistentom Harrym Kleinom (Fritz Wepper) riešili prípady vrážd na základe psychologického rozboru zločinu. Jeho najdôležitejšou zbraňou sú telefón a osobné rozhovory s ľuďmi. Derrick nebol len obyčajný krimiseriál, ale skutočný mýtus, aký sa televízii podarí vytvoriť len zriedkavo.Vysielal sa v rokoch 1974 až 1988.

Derrick
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

Klaun

Najdesivejším zločincom je bojovník za právo a spravodlivosť. Sven Martinek ako hlavný hrdina Max Zander zasvätil celý život boju proti zločinu a pracuje ako špičkový agent medzinárodnej policajnej agentúry. Pri zásahu proti ruskému mafiánskemu bossovi však stratí svojho najlepšieho priateľa Lea. Vzdá sa svojej identity a zločincom naháňa hrôzu ukrytý pod zlovestnou maskou klauna.Seriál pravidelne vysielali aj slovenské televízie.

Klaun
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

Tajné zákutia, zvrátené scény a sexuálne úchylky: Tieto snímky ukoja vašu zvedavosť!

Doktor z hôr

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne praxv alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťasnounáhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Zmierenie zariadi gazdiná zverolekára a postará sa, aby začal praxu nich na horách.Seriál z roku 1992 pokračuje od roku 2008 pod názvomDoktor z hôr - nové osudy.

Doktor z hôr
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Youtube)

Viac o téme: Kobra 11Medicopter 117DerrickKlaunDoktor z hôr
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu