Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Nikdy neomrzia: Najlepšie filmové paródie, ktoré sme videli už stokrát!

(Zdroj: koláž Telkáč)

Vtipné scény, legendárne hlášky a bizarné príbehy. Aj tak by sa dali opísať paródie, ktorých hlavným cieľom je zosmiešniť iné filmy. Nie vždy ide o vrcholové snímky, napriek tomu si ich slovenskí diváci dobre pamätajú.

Horúce strely

Najpopulárnejšia paródia na svete! Film z roku 1991 preslávil ajCharlieho Sheena. Špičkového pilota Toppera Harleya, prezývaného Macher, požiada jeho veliteľ Block, aby sa vrátil do služby, ktorú opustil pre fóbiu spôsobenú zlyhaním jeho otca pred mnohými rokmi. Bez neho sa totiž rozhodne nepodarí úspešne uskutočniť tajnú vojenskú operáciu Spiaca lasička, čo je krycí názov plánovanej akcie na zničenie atómových základní irackého diktátora Saddáma Husajna. Topper sa na základni zoznámi so svojimi spolubojovníkmi, ale aj s krásnou psychologičkou Ramadou. V situácii najvyššieho ohrozenia sa zdá, že svoju fóbiu Topper neprekoná, ale napokon zvíťazí nielen nad ňou, ale aj nad nepriateľskými stíhačkami a dokonca aj Husajnom.

VIDEO Pozrite si najväčšie filmové chyby, ktoré zrejme ušli aj vášmu pozornému oku

Bláznivá strela

Niekto nezažije nič dobrodružné, aj keby sa rozkrájal. A niekomu stačí, aby vyšiel na ulicu a hneď saocitne v centre tých najbláznivejších situácií. Poručík Drebin, ktorého stvárnil nezabudnuteľný Leslie Nielsen,patrí k tým druhým.Člen losangelskej polície Frank Drebin je postrachom všetkého zla, ale aj dobra. Počas dovolenky v Bejrúte hravo prekazí tajnú schôdzku Gorbačova, Chomejního a Husajna, ktorí sa dohodli na spoločnom útoku proti Spojeným štátom. Keď sa po návrate dozvie, že jeho kolega Nordberg bol ťažko zranený a je podozrivý z priekupníctva drog, je mu od prvej chvíle jasné, že ide o krivé obvinenie a rozhodne sa jeho meno očistiť. Zároveň sa musí podieľať na prípravách návštevy anglickej kráľovnej Alžbety v Spojených štátoch.

Scary Movie

Mnohí budú namietať, že séria komédií jeniekedy trápna a nudná. Napriek tomu sa teší veľkej popularite.Príbeh sa začína v momente, keď si Drew robí popcorn vo svojom dome a zrazu zazvoní telefón, v ktorom sa neznáma osoba pýta, či má rada strašidelné filmy. Oznámi jej, že ju sleduje a chystá sa na ňu zaútočiť s nožom. Vystrašená žena utečie do záhrady, vrah ju ale stále prenasleduje a pri naháňačke ju vyzlieka, až zostane len v podprsenke a nohavičkách. Podarí sa jej utiecť do auta, ale vrah je rýchlejší.Otvorí sa séria mnohých vrážd. Všetko sa pritom začalo presne pred rokom, keď skupina tínedžerov zrazila autom muža a utiekla od jeho mŕtveho tela. Aspoň si mysleli, že je mŕtvy. Zo skupinky šiestich kamarátov sa postupne vytrácajú všetci.

Austin Powers

Klasická paródia, ktorá je pre slovenského diváka dobre známa. Dej komédie začína v podzemnom bunkri dr. Zloducha v Las Vegas - zišli sa tu najväčší zabijaci na svete, aby sa poradili, ako zlikvidovať britského agenta a zároveň svetovo uznávaného fotografa Austina Powersa. Ten zatiaľ s pomocou svojej spolupracovníčky pani Kensingtonovej uteká pred šialenými davmi svojich obdivovateliek.Séria o Austinovi Powersovi mala ešte ďalšie dve pokračovania, no už v roku 2018 príde na rad štvrtá verzia.

Na obrazovke sme ich vídavali každý deň: Spomínate si ešte na týchto moderátorov?

Spaceballs

Šialená sci-fi komédia, ktorú napísal Mel Brooks. Keď princezná Vespa, dcéra vládcu planéty Druidia, utečie zo svojej svadby s posledným a zároveň najnudnejším princom Váliom, unesie ju aj s jej luxusným Mercedesom XS 3000 diabolský zloduch Tmavá Helma. Zlí vládcovia planéty Spaceball na čele s prezidentom Škrobom totiž zničili všetok svoj životodarný kyslík, a tak sa chcú zmocniť atmosféry z Druidie. Lenže Druidia je chránená nepreniknuteľným elektromagnetickým štítom, ktorého kód pozná iba kráľ a toho chcú únosom dcéry vydierať. Ešteže sympatický Lone Starr, križujúci známy vesmír so svojím verným pätolízačom, dlhuje zločincoviPizzovimilión vesmírnych dollárov, ktoré im kráľ Roland s radosťou za navrátenie dcéry a nepoškodeného Mercedesu zaplatí.

Viac o téme: Scary MovieHorúce strelyAustin PowersBláznivá strelaSpaceballs
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu