Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Simpsonovci menia po 27 rokoch dvorného skladateľa: Čaká nás zmena úvodnej znelky?

Simpsonovci
Simpsonovci (Zdroj: SITA)

V Hollywoode sa pred pár hodinami stalo niečo, čo by predpovedať nedokázal pravdepodobne nikto. Vyhadzov totiž dostal dvorný skladateľ najdlhšie vysielaného animovaného seriálu, Alf Clausen.

Simpsonovci sú celosvetovým fenoménom, ktorý zabáva už niekoľko generácii. Sú tu s nami už neuveriteľných 28 rokov, pričom 1. októbra sa môže svet tešiť na premiéru 29. série. Tak ako sa nemenia hlavné postavy tejto žltej rodinky, tak sa 27 rokov nemenil ani dvorný hudobný skladateľ Alf Clausen. Všetku hudbu, ktorú ste v seriáli mohli počuť, bola vytvorená práve v mysli tohto, pre celý televízny projekt nesmierne dôležitého človeka. Teda až doteraz.

Ako totiž informuje známy webový portál Variety, producenti sa rozhodli Clausena vyhodiť tesne pred tvorbou hudby pre najnovšiu sériu, na ktorej zloženiebude mať nový skladateľ iba necelý mesiac. Štúdio Fox odmieta prepustenie tvorcu komentovať, no keď sa pozrieme na fakt, že Alf skladal pre seriál od roku 1990 a jeho tvorba znie v presne 560 epizódach, tento krok sa zdá pomerne šokujúci a riskantný.

Alf Clausen získal počas 27 rokov pri práci na tomto projekte 23 nominácií na cenu Emmy, z ktorých dokonca dve premenil na triumf. Podľa posledných dohadov a vyčerpanosti dabérov by sa počet odvysielaných sérií mal zastaviť na čísle 30. Práve preto sa za jediný dôvod vyhadzovu považuje, že producenti potrebovali niekde ušetriť a odniesol si to práve skladateľ. Hudbu totižskladal spolu s 35-členným orchestrom, presne tak, ako si to tvorca seriálu Matt Groening od začiatku prial.

A ako to teda vyzerá s osudom obľúbenej znelky, ktorú vytvoril Danny Elfman? Aj napriek tomu, že tvorcovia vraj hľadajú iný štýl hudby, ikonická zvučka by sa podľa informácií portálu Variety nemala nijakým spôsobom meniť.

Viac o téme: SimpsonovciAlf Clausen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu