Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neviete, čo s upršaným večerom? Spríjemnite si jesenné chvíle s týmito chuťovkami

(Zdroj: koláž Telkáč)

Jeseň je v plnom prúde a nie každý deň je, ako sa hovorí, nedeľa. Hovoríme najmä o počasí, ktoré nám často zabráni vo víkendových či večerných vychádzkach. Na takéto chvíle sú tu filmy priam stvorené na upršané večery.

Keď Harry stretol Sally (1989)

Príbeh Harryho a Sally je typickým príkladom toho, že sa dokážete zamilovať aj do človeka, ktorý vôbec nezapadá do vašich predstáv. Už pri prvom stretnutí sa totiž neznášajú. Sally rozčuľujú Harryho úvahy o sexe. Harry zas nemôže vystáť jej povahu. Po rokoch sa znova náhodne stretávajú a všetko sa mení. Dokonca sa z nich časom stanú priatelia. Po Sallynom rozchode sa veci ešte viac urýchlia. Harry ju totiž musí utešovať a nakoniec sa z nich stanú milenci. Aj keď tak trochu proti ich vôli.

Láska cez internet (1998)

Tento film určite patrí k romantickým jesenným klasikám. Kto by nepoznal príbeh dvoch ľudí, ktorí sa v realite neznášajú, no na internete medzi nimi vzniká puto. To však ani jeden z nich netuší. Tom Hanks a Meg Ryan v romantickej dráme o láske cez internet. Dnes je to možno normálne pre každého znás, no v dobe, kedy počítače mali len v niektorých domácnostiach, bol takýto druh komunikácie naozaj vzrušujúci. Kým vzťah dvoch ľudí založený len na zamilovaných e-mailoch vyvrcholí, musia si obaja prejsť dlhou cestou.

Dom pri jazere (2006)

Sandra Bullock a Keanu Reeves si tentokrát spoločne zahrali v romantickej dráme Dom pri jazere. Ide o príbeh dvoch ľudí, ktorí spolu komunikujú len prostredníctvom poštovej schránky. Táto romantická komunikácia však mala jeden problém. Nemohli sa stretnúť. Jeden z nich žil v roku 2004 a druhý v roku 2006. Situácia sa zdramatizovala potom, ako sa Kate dozvie, že musí Alexa zachrániť.


Mohlo by vás zaujímať:Intenzívny, temný a narušený líder Kultu: Kvôli úlohe v hororovom seriáli sa takmer zbláznil!


Novembrová romanca (2001)

Len sa nezaľúbiť. Strávia spolu jeden mesiac a potom sa rozídu. Tak znela dohoda Sary a Nelsona. Bohužiaľ, plány nevyšli tak, ako mali. Do hry totiž vstúpila láska. Sara však má na svoje podmienky vážne dôvody. Nechce sa zaľúbiť, pretože je vážne chorá a obom by to spôsobilo problémy. Nelson sa aj napriek Sarinej tvrdohlavosti odradiť nedá. Kým doteraz ho zaujímali len dve veci - on sám a jeho práca, svojská Sara to zmenila mihnutím oka. Partnerku Keanu Reevesa si teraz zahrá Charlize Theron.

Dobrý Will Hunting (1997)

Ak si chcete vychutnať niečo zložitejšie, tátopsychologická drámaje pre vás to pravé. Mladý, dvadsaťdvaročný matematický génius Will Hunting prežil väčšinu svojho života v sirotincoch. Nemalľahké detstvo, a preto svoj geniálny mozog občas utápa v krčmovom prostredí. Jeho talent si však mnohí neuvedomujú. Willove nadanie vyjde najavo až na bostonskej univerzite, kde pracuje ako upratovač. Náhodne vyrieši zložitý vzorec na tabuli. Keďže je citovo vyprahnutý a zablokovaný, odmieta svoj talent využiť a zmeniť svoj život. V tom mu pomáha opäť skvelý Robin Williams. V hlavnej úlohe sa predstaví Matt Damon. Presvedčivo stvárnená atmosféra a naozaj ostro vykreslené charaktery sú zárukou skvelého filmového zážitku.

Spolok mŕtvych básnikov (1989)

Nový školský rok. Nový učiteľ. Na chlapčenskú akadémiu vo Vermonte prichádza učiť John Keating. Tunajších študentov mal učiť anglickú literatúru. Ako učiteľ však praktikuje naozaj nezvyčajný spôsob výučby, čím si svojich študentov získal. A nielen to. Naučil ich totiž omnoho viac, než by sa mohli dočítať v knihách. Stane sa ich obrovským vzorom a rozhodnú sa, že spoločne so svojím učiteľom budú pokračovať v tradícii Spolku mŕtvych básnikov. John Keating zvykol byť ich členom. Nikto z nich však netuší, aké to môže mať následky. Robin Williams sa svojej úlohy zhostil bravúrne a určite, rovnako ako film, patrí k jeho vrcholným výkonom a míľnikomv kariére.

Jeseň v New Yorku (2000)

On je notorický sukničkár a majiteľ luxusnej newyorskej reštaurácie, ktorému tiahne na päťdesiatku. Ona je bláznivá dizajnérka nezvyčajných klobúkov a ozdôb na hlavu tesne po dvadsiatke. Will a Charlotte sa poddajú silnému citu a bláznivo sa do seba zamilujú. Charlotte je síce plná nápadov, no zároveň v sebe nosí obrovský smútok a nostalgiu. Preto ani ich veľké šťastie nemôže trvať dlho. Winona Ryder a šarmantný Richard Gere v úlohe páru, ktorý prekonáva prekážky jesene v New Yorku.

Viac o téme: Robin WilliamsRichard GereSandra BullockKeanu ReevesTom HanksWinona RyderMeg RyanCharlize Theron
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu