Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vraždiace bábiky a brutálni klauni: S týmito sa neoplatí zahrávať!

koláž - bábiky a klauni Zobraziť galériu (7)
koláž - bábiky a klauni

Majú byť roztomilí a tešiť deti, bohužiaľ, nie je tomu vždy tak. Klaunov a bábiky totiž majú v obľube aj tvorcovia hororov, ktorí im namiesto typických vlastností radšej prisúdia vražedné sklony a desivé tváre. Nastal čas sa báť.

Annabelle

Annabelle
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Annabelle mala byť príjemným darčekom. To by ale nesmela byť súčasťou rovnomenného hororu alebo jeho druhej časti. Hororové vlastnosti bábiky spustili vyznávači satanského kultu, ktorý brutálne napadli mladý pár Johna aMiu. Na pohľad krásna bábika Annabelle vsebe skrýva obrovské zlo afilmovým postavám idivákom prináša skutočne nepríjemné chvíle. Ato aj napriek jej snehobielym svadobným šatám anevinnej tváričke.


Mohlo by vás zaujímať:7 hororových filmov, ktoré si počas Halloweenu môžete užiť so svojimi deťmi!


Pennywise

To
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Sfilmované literárne dielo od kráľa hororov Stephena Kinga To vsádza na atmosféru avšadeprítomný strach. Vmalom zapadnutom mestečku berie zlá sila na seba podoby klauna, ktorý je na prvý pohľad neškodný, no najviac sa baví na tom, že znižuje vmeste počet obyvateľov. Jeho vražedná anásilnícka história sa tiahne naprieč storočiami. Pennywise dokonca rozhneval profesionálnych klaunov, ktorí po pozretí traileru uviedli, že jeho povaha bude navádzať ľudí na to, aby si spájali klaunov svraždami astrachom.

Chucky

Chucky
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Hlavným hrdinom pôvodného hororového trileru zroku 1988 Detská hra síce bol malý chlapec Andy, no oveľa dôležitejšou postavou sa stala bábika Chucky. Hračka, ktorú Andy dostal ako darček, sa totiž stala hlavným dôvodom na ďalšie pokračovania tohto hororu aobyčajná veta„poď sa hrať,“ zase nesmrteľnou. Chucky ani zďaleka nie je taká roztomilá bábika, ako sa spočiatku tvári. Vďaka prastarému woodoo rituálu sa do nej prevtelil umierajúci psychopatický vrah Charles Lee Ray. Kto by však veril malému chlapcovi, že jeho bábka nadáva, robí zlobu avo voľnom čase zabíja?


Mohlo by vás zaujímať:Najmilšie filmové strašidlá: Obľúbili si ich deti aj dospelí


Dolls

Dolls
Zobraziť galériu (7)

Bábiky, ktoré nevraždia len tak, ale majú zmysel pre spravodlivosť – každému dajú to, čo si zaslúži. Také sú bábiky zhororu Dolls zroku 1987. Anikto, kto navštívi dom ich tvorcu, nie je vbezpečí, čo na vlastnej koži pocíti aj mladé dievča Judy, jej otec anevlastná matka.

Kent McCoy

Kent McCoy, Clown
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Filmnation Entertainment)

Hlad po ľudskom mäse posadne každého, kto si vo filme Clown oblečie starodávny kostým klauna posadnutý zlom. Bábkou vrukách démona sa stáva aj maklér Kent McCoy, ktorý chce na narodeniny spraviť čokoľvek, aby ho potešil. Bohužiaľ, kvôli starému kostýmu privedie do nebezpečenstva nielen svoju rodinu, ale aj okolie.


Mohlo by vás zaujímať:Halloweenska dávka strachu: 10 hororov, ktoré musíte vidieť


Bábika zpekla

Finders Keepers
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Paramount )

Tak táto bábika dokonca aj vyzerá dosť nepríjemne, nehovoriac otom, čo robí. Tá si to totiž trochu zjednodušila. Namiesto toho, aby sama vraždila, využíva na svoje účely malé deti. Do domu, vktorom bola kedysi vyvraždená celá rodina, sa prisťahuje nová rodinka. Vdome ale zostala diabolská juhoamerická bábika, ktorá patrila chlapcovi zodpovednému za smrť rodiny. Nebezpečnej hračky sa teraz ujme malá Claire, ktorú pomaly, ale isto začne bábika premieňať vdesivé vražedné monštrum.

Viac o téme: ToDollsChuckyAnnabelleClownBábika z pekla
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu