Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kontroverzný herec bráni svojich fanúšikov: FOTO Dostali pokutu za plavky, Borat ju zaplatí!

Sacha Baron Cohen Zobraziť galériu (3)
Sacha Baron Cohen (Zdroj: SITA)

Britský herec a predstaviteľ fiktívneho reportéra Borata Sacha Baron Cohen ponúkol zaplatiť pokutu za šesticu Čechov, ktorí sa v kazašskej Astane prezliekli do Boratovu plaveckého úboru. Nedávny happening českých turistov skončil obvineniam z drobného výtržníctva a pokutou vo výške 23-tisíc tenge, čo predstavuje takmer 59 eur pre každého.

"Moji priatelia, ktoré zatkli, pošlite mi vaše údaje a dôkaz, že ste to vy, a zaplatím vašu pokutu," napísal Cohen na svojom facebooku. Skupinka šiestich Čechov, ktorí sa v kazašskej metropole Astana prezliekli do plaveckého úboru fiktívneho reportéra Borata.

V Kazachstane proti snímke o Boratovi, ktorý sa divákom v Česku aj na Slovensku v roku 2006 predstavil pod názvom Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa, niekoľkokrát oficiálne protestovali. Cohen vo filme o svojej fiktívnej domovine okrem iného tvrdil, že obľúbeným miestnym nápojom je tam fermentovanýkonskýmoč, lietadlá riadia jednookí opití piloti a gayovia musia nosiť modré klobúky.

Kazašskésociálne siete kritizujú čin českých Boratov

Nedávny happening šiestich Čechov vyvolal značný ohlas na kazašských i ruských sociálnych sieťach. Väčšina kazašských užívateľov čin odsudzuje ako nedôstojnú provokáciu a nechýbajú výzvy na trestné stíhanie.

Kontroverzný herec bráni svojich
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Českí turisti, ktorí už z Kazachstanu odišli, si pre "boratovské selfie" vybrali priestor výstaviska Expo 2017, ich predstavenie všakčoskoro ukončila astanská polícia. Incident podľa serveru 365info nakoniec skončil obvineniami z "drobného výtržníctva" a pokutou 23-tisíc tenge (cca 59 eur). Vyšetrovanie prebiehalo podľa informácie Lidových novín pod dohľadom českého konzulátu.

"Je to otravné, mali skončiť vo väzení," píše na Instagrame jeden z užívateľov."Mali byť súdení za urážku národnej cti," navrhuje ďalší kazašský pisateľ. Novinárka ASSE Mirkejevová sa na Facebooku pýta,"ako by asi reagovali české úrady, keby niečo také urobili naši občania u nich". Niektorí mali pre akciu predsa len pochopenie. "Malo sa to obísť bez reakcie, naša polícia je veľmi citlivá," usudzuje na facebooku užívateľ Vitalij Šuptar. V Kazachstane len málokomu pripadajú smiešne žarty fiktívneho kazašského reportéra Borata.

Viac o téme: BoratSasha Baron Cohen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu