Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál v priamom prenose: Kontroverzná skupina rozdelila Česko na dva tábory

(Zdroj: ortel.cz)

Niektorí fanúšikovia kontroverznej skupiny Ortel porušili pravidlá ankety Český Slavík, tvrdí jej organizátor vo vyhlásení. Pri analýze hlasovania dospel k záveru, že kapela a jej líder Tomáš Ortel dostali podporu nad rámec pravidiel fair play.

Organizátor sa preto rozhodol započítať skupine aj spevákovi rovnaký počet bodov, ktorý získali v minulom roku, kedy podobné porušenie pravidiel nezistil. Na svojich stránkach to oznámila agentúra Musica Bohemica, ktorá je vyhlasovateľom a organizátorom ankety.

Výsledky ankety Český Slavík boli vyhlásené v sobotu večer v Hudobnom divadle Karlín v Prahe. Medzi skupinami obsadil Ortel druhé miesto av kategórii spevákov sa Tomáš Ortel umiestnil na tretej priečke.

"Porušenie fair play vidí organizátor ankety predovšetkým v obsahu široko zdieľaného facebookového profilu Tomáš Ortel Českým Slavíkom 2017 (aktívna od 19. 9. 2017). Vyzýva sa tu k zapojeniu do organizovanej akcie, aby sa konkrétny subjekt stal Zlatým slávikom. Teda nie, aby ľudia posielali hlasy podľa svojho skutočného názoru, ale aby sa zapojili do akcie za určitým cieľom a získavali pre neho ďalšie osoby a fankluby," uviedli zástupcovia agentúry Musica Bohemica.

Agentúra Musica Bohemica ďalej zdôraznila, že pri svojom rozhodovaní neriešila obsahtextov skupiny Ortel, ktoré sú niekedy označované za kontroverzné. Rešpektuje vyjadrenie súdneho znalca, že neprekračujú zákon. Z porušenia pravidielorganizátor neobviňuje skupinu Ortel ani žiadnu konkrétnu osobu. Vzhľadom k anonymite sociálnych sietí to mohol byť prakticky ktokoľvek, konštatoval.

Zástupcovia kapely Ortel si pre ocenenie na slávnostný večer neprišli. Už pred sobotňajším vyhlásením oznámili, že sa vyhlasovania Českých Slavíkov nezúčastnia, pretože "nechcú premeniť anketu v politickú agitáciu". Pri vlaňajšom vyhlasovaní napríklad pri vyslovení mena Ortel na protest sálu opustili muzikant Radek Banga a herečka Iva Pazderková. "Radšej budeme medzi svojimi sledovať tohtoročný priebeh a výsledky tejto ankety, ako zbierať pľuvance tých, čo nepochopili a ani nechcú pochopiť obsah našich skladieb a ich nezvratné posolstvo," konštatoval Ortel.

Viac o téme: OrtelČeský slávik
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu