Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Clooney pripravuje s Netflixom minisériu: Kauza Watergate sa opäť otvorí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Invision, Jordan Strauss, Chris Pizzello)

Do ponuky spoločnosti Netflix smeruje limitovaná séria o afére Watergate. Prípravy projektu v produkcii Georgea Clooneyho potvrdil magazín Entertainment Weekly s tým, že na scenári pracuje Matt Charman.

Vzniknúť by malo osem epizód, ktoré budú k dispozícii prostredníctvom streamovacej služby. Netflix však informácie odmietol komentovať. Zdá sa, že Clooney sa spolu s Netflixom pokúsia šlipanuť na päty filmu Všetci prezidentovi muži z roku 1976.


Mohlo by vás zaujímať:Kritici oznámili víťazov: Očakávaný The Post sa stal najlepším filmom


Hlavnú úlohu dvoch novinárov, ktorí sa vďaka kauze Watergate stali známymi, si zahrali Dustin Hoffman a Robert Redford. Práve Bob Woodward a Carl Bernstein, novinári z Washington Post, odhalili kauzu Watergate. Na trestnom čine, ktorý viedol k rezignácii prezidenta Richarda Nixona, sa však zúčastnilo mnoho ďalších ľudí a aj ich príbehy o špinavej politike teraz dostanú priestor.

Clooney pripravuje s Netflixom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Invision, Jordan Strauss, Chris Pizzello)

Aféra Watergate vypukla v roku 1972, keď sa pracovníci aparátu republikánskeho prezidenta Richarda Nixona vlámali do ústredia Demokratickej strany v komplexe Watergate vo Washingtone s účelom umiestniť do budovy odpočúvacie zaradenie. Prezident Richard Nixon musel pod tlakom dôkazov 9. augusta 1974 odstúpiť z funkcie.

Viac o téme: George ClooneyNetflixWatergate
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu