Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najväčší úchyl Hollywoodu sa trasie od strachu: Toto ho môže definitívne zničiť!

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Zdroj: TASR)

Britská televízia BBC plánuje nakrútiť dokumentárny film o sexuálnom škandále amerického producenta Harveyho Weinsteina.

Snímka vznikne pod režisérskou taktovkou Ursuly Macfarlane a obsahovať by mala rozhovory s herečkami, ktoré otvorene prehovorili o svojich skúsenostiach s rodákom z New Yorku. Svoj pohľad doplnia aj novinári a ďalšie osoby z hollywoodskeho prostredia. Projekt odvysiela stanica BBC Two.

Dokument s pracovným názvom Weinstein sa zameria nielen na škandál, ktorý v ostatných mesiacoch otriasol filmovým priemyslom, ale aj na spôsoby, akými producent svoje činy zakrýval, a kultúru vykorisťovania a sexizmu v Hollywoode od počiatkov štúdiového systému v 30. rokoch minulého storočia.

Podľa Toma McDonalda zo sekcie pre prírodopisné a faktografické programy, bude snímka klásť "náročné a provokatívne otázky o spoluvine, cene mlčania a škodlivých účinkoch moci". "Tento film sľubuje úplný pohľad na Weinsteinov škandál. Tak ako bude detailne odhaľovať príbeh minulých mesiacov, sa tiež bude venovať minulosti, rozpovie príbehy o zneužívaní v Hollywoode od jeho začiatkov a zmapuje Weinsteinov vzostup za posledné desaťročia," uviedol McDonald.


Sexuálne škandály v Hollywoode nemajú konca: Zvrhlé detaily údajných obetí!


Weinstein je hlavnou postavou rozsiahleho škandálu súvisiaceho so sexuálnym obťažovaním v Hollywoode. V súvislosti so sexuálnym obťažovaním sa proti nemu vyslovili desiatky žien vrátane herečiek Angeliny Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Cary Delevingne, Léy Seydoux, Salmy Hayek či Kate Beckinsale.

Tie prehovorili po tom, ako v magazíne The New Yorker vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino či Rosanny Arquette. Niekoľko žien vrátane herečky Rose McGowan ho obvinilo aj zo znásilnenia. Weinstein "akékoľvek obvinenia zo sexu bez súhlasu oboch strán" a možnú odvetu za odmietnutie takéhoto styku odmieta. Hollywoodskeho producenta v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho napadnutia vyšetrujú v USA aj vo Veľkej Británii.

Viac o téme: Harvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu