Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bez nich by to nebolo ono: Tieto vedľajšie postavy z rozprávok zbožňujeme!

koláž - vedľajšie postavy Zobraziť galériu (2)
koláž - vedľajšie postavy

Rozprávok je cez vianočné obdobie skutočne veľa a televízie sa priam predbiehajú, ktorá zaradí do vysielania tú obľúbenejšiu. Hlavní hrdinovia sú síce dôležití, no nezabúdajme ani na vedľajšie postavy. Dokonca ich máme mnohokrát radšej ako tie, okolo ktorých sa točí celý dej.

Princezná Droběna

Pevná postava, výrazné červené šaty a nezabudnuteľný smiech. Droběnu si zahrala skvelá herečka s dávkou komediálneho talentu Helena Růžičková a spôsobila, že sa aj pri stokrát obohranej rozprávke musia všetci zasmiať. Zaujímavosťou je, že princ Pavel Trávniček nevedel vopred, že ho princezná Droběna pri tanci zdvihne do náručia, takže jeho vyplašený pohľad v rozprávke je ozajstný.


Mohlo by vás zaujímať:Princov z našich rozprávok zbožňujeme: Od natáčania však ubehli už roky!


Marfa

Každá rozprávka potrebuje aj svojich záporákov alebo postavy, ktoré sa síce nedajú nazvať kladnými hrdinami, no ani k tým druhým sa úplne nehodia. Presne do tejto skupiny by sa dala zaradiť rozmaznaná Marfuša z Mrázika. Odpudivá Marfa, ktorá do seba stále len niečo pchala a podriemkavala, si získala srdcia divákov. Predsa len tak lúskať orechy ako ona, nedokáže každý! Postava nezabudnuteľnej Marfy bola pre Innu Čurikovu hereckým debutom. A veru jej to vyšlo!


Mohlo by vás zaujímať:VIDEO To najkrajšie z najkrajšieho: Tieto vianočné reklamy dostanú každého!


Čertík

Princezna ze mlejna tiež patrí k vianočnej rozprávkovej klasike. No a spolu s ňou aj nezabudnuteľný čertík, ktorého preslávilo najmä heslo: „Já jsem malej, ale šikovnej!“ Obľúbená postava v prevedení herečky Yvetty Blanarovičovej však vôbec nemusela vzniknúť. Ponuka zahrať si známeho čertíka ju najskôr poriadne šokovala, ale nakoniec ju prijala a dopadlo to na výbornú.


Mohlo by vás zaujímať:Pekelníci z obľúbených rozprávok: Málokto sa vystraší, no pobavia všetkých!


Kráľ Kazisvet

„Já, Kazisvět šestý, z Boží vůle král a hlava pomazaná...” Nafúkaný a zlý kráľ Kazisvet s obľúbenej rozprávky Princezná so zlatou hviezdou na čele sa azda preslávil viac ako princezná Lada či kráľ Radovan. Navyše mal pôsobiť strašidelne, v nás divákoch však vyvoláva predovšetkým úsmev a napodobňovanie. V rozprávke sa ho chceli zbaviť, ale bez neho by to veru vôbec nebolo ono.


Mohlo by vás zaujímať:Bez nich by Vianoce nemali svoje čaro: Filmy, ktoré v nás zobudia sviatočného ducha


Zubatá

Zubatá s dvomi tvárami je v rozprávke o Perinbabe jasnou víťazkou v obľúbenosti. Bez nej by bol film výrazne ochudobnený. V čase natáčania mala jej predstaviteľka, Eva Horká, len sedemnásť rokov. Tú staršiu Zubatú zase stvárnila Valerie Kaplanová, ktorú môžete poznať aj ako babičku z filmu Slunce, seno a pár facek.

Viac o téme: Tri oriešky pre PopoluškuPerinbabaMrázikPrincezná so zlatou hviezdou na čelePrincezna ze mlejna
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu