Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V kinách zarobili miliardy: Týchto sedem filmov od nás v roku 2017 vytiahlo najviac peňazí

Najziskovejšie filmy
Najziskovejšie filmy (Zdroj: Telkáč koláž)

Čoraz viac filmov v Hollywoode vzniká len s jedným účelom - zarobiť čo najviac peňazí. Bohužiaľ, je to mnohokrát práve na úkor kvality. My sa dnes pozrieme na sedmičku najziskovejších filmov, ktoré prišli do kín v roku 2017. Prispeli ste cenou lístka na tržby niektorého z nich aj vy?

7. Guardians of the Galaxy vol. 2 (863,7 milióna dolárov)

Peter Quill, prezývaný sám sebou Star Lord, a partia jeho excentrických priateľov sa vydávajú cez najvzdialenejšie končiny vesmíru, aby opäť zachránili Galaxiu a tajomstvo jeho rodičov. Starí nepriatelia sa stávajú novými spojencami a na pomoc prichádzajú aj ďaľšie obľúbené postavy z rozpínajúceho sa filmového vesmíru štúdia Marvel. Toto štúdio dominuje v tržbách už niekoľko rokov a nič nenasvedčuje tomu, že by sa niečo malo v najbližších rokoch zmeniť. Výsledkom sú skvelé tržby vesmírneho pokračovania Strážcov Galaxie, ktoré sa v kinách zastavilo na sume 863,7 milióna dolárov.

6. Wolf Warrior 2 (870,3milióna dolárov)

Sledujete pravidelne novinky v kinách, no snímka Wolf Warrior 2 vás totálne minula a vy neviete, o čom je? Rozhodne nie ste sami. Najväčšie prekvapenie tohtoročných tržieb totiž pochádza zďalekej Číny, kde tento film patril k najpopulárnejším. Do európskej distribúcie sa nedostal vôbec a pri uvedení v Spojených štátoch dokázal zarobiť iba žalostných 2,7 milióna amerických dolárov. Už niekoľko rokov sa hovorí o tom, že Čína prevezme pozíciu USA v rámcinajziskovejšieho svetového regiónu a tento film je toho jasným dôkazom.

5. Spider-Man: Homecoming (880,2 milióna dolárov)

V očakávanom filme o obľúbenom marvelovskom superhrdinovi sa predstaviltalentovaný Tom Holland ako Peter Parker, snažiaci sa zosúladiť bežný stredoškolský život s povinnosťami superhrdinu. Po skúsenosti s Avengermi sa vracia domov k tete May a jeho mentorom sa stáva Tony Stark alias Iron Man. Na scéne sa však objaví nová hrozba menom Vulture, ktorá môže zničiť všetko, čo je Peterovi tak drahé. Postava Spider-Mana sa po niekoľkých rokoch vrátila priamo do Marvelu a jeho prvá sólovka sa podarila na výbornú. To fanúšikovia ocenili sumou 880,2 milióna dolárov.

4. Star Wars: The Last Jedi (953,4 milióna dolárov)

Vo filmeStar Wars: Poslední Jedioviaštúdia Lucasfim pokračuje sága rodu Skywalkerov. Rey, hrdinka predchádzajúceho filmuSila sa prebúdza, pridávasa k Lukovi Skywalkerovi a spoluodhaľujú pradávnu záhadu Sily a tajomstvá minulosti rádu Jediov. Kontroverzne prijaté pokračovanie je jediným z filmov spomínaných v tomto zozname, ktoré ešte stále brázdi kiná. V čase tvorby tohto rebríčka mu patrila štvrtá priečka so sumou 953,4 milióna dolárov, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa v priebehu januára stane najziskovejším filmom roku 2017.

3. Despicable Me 3 (1.033,5 miliardy dolárov)

Bývalý zloduch Gru má problém. Medzi prstami si nechal utiecť aktuálne najhľadanejšieho zlosyna na svete, a tak ho vyhodili z práce v Antizloduchovskej lige. Jeho Mimóni sú navyše čím ďalej nespokojnejší, lebo ich pán už nie je zlý. Najmladšia dcéra Agnes túži po živom jednorožcovi. A do toho všetkého sa Gru dozvie, že má dvojča, ktoré je na nerozoznanie. Až na tie vlasy.Vráťme sa ale k tomu darebákovi, ktorý prekabátil Grua. Volá sa Balthazar Bratt a v osemdesiatych rokoch minulého storočia bol detskou hviezdou populárnej televíznej show.Omnoho väčším sympaťákom je ďalší nováčik v príbehu, Gruov brat Dru. Je to neuveriteľne priateľský a milý chlapík, ktorý si zo všetkého najviac praje, aby ho brat zasvätil do umenia zločinu. Jeden z trojice filmov, ktorému sa v kinách podarilo zarobiť viac ako miliardu dolárov.

2. The Fate of the Furious (1.235,8 miliardy dolárov)

Dominic Toretto (Vin Diesel) opäť exceluje. V jednej z najúspešnejších filmových sérií všetkých dôb je síce možné čokoľvek, ale toto je viac než automobilové zoskoky padákom, prelety áut medzi mrakodrapmialebo ťahanie obrieho trezoru ulicami Ria.Rýchlo a zbesilo 8rozhodne nepôjde na neutrál! Na stranu zla zlákala sympaťáka Dona legendárna kyber-teroristka prezývaná Cipher (Charlize Theron), ktorá je rovnako krásna ako nebezpečná. Preto sa diváci nemôžu čudovať, že Toretto úplne stratil hlavu a vykašľal sa nielen na Letty (Michelle Rodriguez), ale aj na všetkých starých kamošov. Po úspechu siedmej časti sa opäť očakávala miliarda amerických dolárov, čo sa nakoniec aj naplnilo a snímka sa umiestnila na druhom mieste.

1. Beauty and the Beast (1.263,5 miliardy dolárov)

Bystrá, krásna a nezávislá Elle žije so svojím otcom, samotárskym umelcom Mauriceom, v malebnom mestečku Villeneuve. Pre ostatných obyvateľov však predstavuje tak trochu hádanku, aj pre spôsob, akým neoblomne a so šarmom odmieta vytrvalé návrhy miestneho donchuana Gastona, ktorý má inak všetky miestne dievčatá bezpečne omotané okolo prsta. Jedného dňa napadne Mauricea cestou na trh svorka vlkov. Zahnaný z cesty narazí v hustom lese na potemnelý, zdanlivo opustený zámok, v ktorom nájde útočisko. Zámok má však svojho desivého pána, ktorý votrelcov nevíta. Klasický príbeh v novom šate a ešte k tomu aj s Emmou Watson v hlavnej úlohe očaril takmer každého, čoho výsledkom je titul najziskovejšieho filmu roku 2017. Aj keď... nezabúdajme na Star Wars.

Viac o téme: Star Wars: The Last JediDespicable Me 3The Fate of the Furious
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu