Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Netflix a jeho skvosty: Toto sú najdrahšie seriály súčasnosti

(Zdroj: Youtube)

Filmový a televízny gigant - spoločnosť Netflix stojí za mnohými úspešnými projektmi, bez ktorých by si dnes diváci nevedeli predstaviť večer v pohodlí domova. Produkcia však niečo stojí a spoločnosť sa v tomto smere vie "buchnúť po vrecku". Niektoré z nich však práve na to doplatili. Toto sú najdrahšie seriály z ich produkcie.

Orange Is The New Black (50 miliónov dolárov za sériu)

Seriál z prostredia ženskej väznice sa uchytil takmer okamžite. Jeden diel vyšiel spoločnosť na necelé štyri milióny dolárov. Tým, že seriál získal vysoké hodnotenia kritikov za doterajšie štyri série a odniesol si štyri ceny Emmy, tvorcovia sa rozhodli preventívne produkciu obnoviť na ďalšie tri série. Väčšina z rozpočtu šla na účet herečkám.

House of Cards (60 miliónov za sériu)

Zrejme jeden z najpopulárnejších a najdiskutovanejších seriálov spoločnosti Netflix za posledné roky. Už po prvých dieloch bolo jasné, že sa seriál stane divácky úspešným a do čierneho trafil aj podľa kritikov. Výroba stála 60 miliónov dolárov (zhruba 4,6 milióna za epizódu) a v hlavných úlohách sa predstavili Robin Wright a Kevin Spacey.

Posledná šiesta séria sa však neobišla bez škandálov. Kvôli priznaniu Kevina Spaceyho a obvineniam na jeho adresu, ho spoločnosť zo seriálu vyškrtla a nakoniec zrušila aj celý seriál. Netflix sa však kvôli tomuto rozhodnutiu nevyhol problémom, pretože bez Spaceyho je otázne, či bude seriál aj naďalej úspešný. Seriál by podľa spoločnosti skončil šiestou sériou, aj keby sa neprevalil obrovský škandál.

Marco Polo (90 miliónov dolárov za sériu)

Historický počin Netflixu mapuje skoré roky Marca Pola a jeho pôsobenie na panovníckom dvore Kublajchána. Desaťdielny seriál stál spoločnosť približne 9 miliónov za epizódu. Výroba oboch sérií mala však údajne stáť až 200 miliónov dolárov. Napriek obrovskému rozpočtu sa však seriál Marco Polo dočkal len priemerných reakcií a ani divácka sledovanosť ho nedokázala zachrániť. Podobne ako v prípade seriálu Sense8, Marco Polo skončil po dvoch sériách.


Mohlo by vás zaujímať:Pocta Neesonovskej akcii: B-čkový thriller však netreba zbytočne preceňovať


Sense8 (108 miliónov dolárov za sériu)

Len dve série a Sense8 sa dočkal konca. Seriál o ôsmich ľuďoch, ktorých životy sa jedného dňa prepoja tou najzvláštnejšou cestou, sa spočiatku tešil obľube. Napriek tomu sa spoločnosť Netflix rozhodla seriál zrušiť, pretože bol príliš drahý a sledovanosť nezodpovedala predpokladom. Výroba jednej série stála 108 miliónov dolárov.

Keďže každá z ôsmich postáv bývala v inom meste, vyžadovalo si natáčanie aj veľa cestovania. Fanúšikov to však naštvaloaž tak, že sa rozhodli spísať petíciu. Tá uspela a seriál z dielne sestier Wachowskich, ktoré sa podpísali aj pod legendárnu trilógiu Matrix, sa dočká dvojhodinového špeciálu, ktorým sa seriál oficiálne ukončí.

The Get Down (120 miliónov dolárov za sériu)

Vzostup hip-hopu a disca v sedemdesiatych rokoch v Bronxe, v štáte New Yorku. Po rokoch problémov a prekážok sa muzikálová dráma scenáristu Baza Luhrmanna dočkala svojej premiéry. Jednu z hlavných postáv si zahral syn Willa Smitha Jaden. Pôvodne mal seriál stáť 90 miliónov dolárov, čo by znamenalo rozpočet zhruba 7,5 milióna za jeden diel. Luhrmann je však známy svojím perfekcionizmom, rozpočet sa preto vyšplhal na 120 miliónov, čo znamená 10 miliónov za epizódu. Seriál sa dočkal zmiešaných reakcií a po dvanástich dieloch je zatiaľ otázne, či bude pokračovať.

The Crown (140 miliónov dolárov za sériu)

Ambiciózna dráma zachytáva skoré roky vládnutia Kráľovnej Alžbety II. Tento seriál je nesporne najdrahším kúskom z dielne Netflixu. Pompézne kostýmy, grandiózne scény a ďalšie súčasti stáli Netflix 140 miliónov dolárov za jednu sériu. Ušitie autentických svadobných šiat Alžbety II. bolo najdrahšou položkouspomedzi sedemtisíc kostýmov. Výroba svadobných šiat stála 30-tisíc dolárov. Jedna epizóda vyšla približne na 14 miliónov dolárov a seriál sa stal nielen najdrahším seriálom Netflixu, ale najdrahším vôbec.

Viac o téme: Dom z karietKevin SpaceyNetflixMarco PoloSense8The CrownOrange is the new black
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu