Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čierneho Pantera milujú ľudia po celom svete: Snímka sa stáva členom miliardového klubu

Chadwick Boseman vo filme Čierny Panter
Chadwick Boseman vo filme Čierny Panter (Zdroj: SITA/Matt Kennedy/Marvel Studios-Disney via AP)

Celosvetové tržby komiksovky Čierny panter v réžii Ryana Cooglera počas víkendu prekročili hranicu miliardy dolárov. Snímka sa tak stala 33. členom elitného klubu filmov, ktorých tržby dosiahli viac ako miliardu dolárov. Podarilo sa jej to na 26. deň distribúcie.

Čierny panter je siedmym filmom o superhrdinoch a piatym z takzvaného Marvel Cinematic Universe, ktorý prekonal miliardové tržby z kín na celom svete.

Na severoamerickom trhu sa s 562 miliónmi zaradil na druhú priečku medzi najúspešnejšími superhrdinskými snímkami, za ďalšiu marvelovku Avengers: Pomstitelia (2012), keď v sobotu prekonal batmanovku Temný rytier (2008), ktorej tržby z USA a Kanady dosiahli takmer 535 miliónov dolárov.

Čierny panter, ktorého výroba stála 200 miliónov dolárov, pritom predstavoval pre štúdiá Disney a Marvel pomerne odvážny krok. Veľkorozpočtový titul, ktorý je súčasťou Marvel Cinematic Universe, má totiž takmer čisto černošské herecké obsadenie. Titulného hrdinu si zahral Chadwick Boseman a po jeho boku účinkujú napríklad Lupita Nyong'o, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett alebo Forest Whitaker.

Príbeh sleduje T'Challu, ktorý sa po udalostiach z filmu Captain America: Občianska vojna (2016) vracia domov, aby sa ako otcov následník stal vládcom ukrytej, no technologicky vyspelej africkej Wakandy. Objaví sa však dávny nepriateľ, ktorému musí ako Čierny panter čeliť.

Viac o téme: Čierny Panter
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu