Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Netflix získal netradičných partnerov: Na tvorbe seriálov sa budú podieľať Obamovci!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Pablo Martinez Monsivais)

Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle uzavreli s internetovou televíziou Netflix dohodu o dlhodobej spolupráci. Ich spoločnosť Higher Ground Productions bude pre televíziu produkovať seriály, ale aj dokumentárne či celovečerné filmy, uviedla dnes firma.

Netflix má po celom svete približne 125 miliónov predplatiteľov. Vďaka dohode budú Obamovci môcť vyjadriť svoje názory aj mimo tradičné kanály, ktoré využívajú bývalí prezidenti (verejné príhovory, knihy a charitatívne práce). Podľa jedného zo zdrojov, na ktorý sa odvoláva agentúra AP, by sa Obamovcimohli objaviť aj priamo na obrazovke.

Netflix získal netradičných partnerov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Charles Rex Arbogast)

Obamovci chcú zdieľať príbehy ľudí

Obamovci vo vyhlásení uviedli, že dúfajú, že sa im podarí získať talentovaných, inšpiratívnycha kreatívnych ľudí, ktoríbudú schopnípodporiť väčšiu empatiu a porozumenie medzi ľuďmi a pomôžu im zdieľať ich príbehy s celým svetom. Podmienky dohody neboli zverejnené a Netflix ani neoznámil, kedy sa začnú vysielať prvé programy vyrobené produkčnoufirmou Obamovcov aani to, o aký konkrétny obsah pôjde.Podľa zdrojov to bude najskôr v roku 2019.

Streamovací gigant Netflix
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Obamana margo dohody uviedol, že počas jeho pôsobenia vo funkcii prezidenta stretli s manželkou množstvo "fascinujúcich ľudí", ktorým chcú pomôcť, aby sa o svoje príbehy podelili so širokým publikom. Podľa Teda Sarandosa, ktorý má na starosti obsahovú stránku vysielania Netflixu, patria Obamovci k "najuznávanejším a najznámejším osobnostiam na svete". Majú jedinečnú pozíciu na to, aby mohli "objavovať príbehy o ľuďoch, ktorí prispeli k výrazným zmenám vo svojich komunitách a ktorí sa snažia urobiť svet lepším miestom" pre život. Obama sa v januári objavil v show Davida Lettermana nazvanej Môjho hosťa netreba predstavovať. Túto šou vysiela práve Netflix.

Netflix dominuje rastúcemu trhu streamovacích služieb. Podľa agentúry Nielsen je teraz takmer desať percent televíznych relácií monitorovanýchprostredníctvom streamovania na internete. Netflix má na trhu streamovacích služieb podiel 49 percent a všetky ďalšie služby sú až ďaleko za ním.Streamovacia služba Netflix má 125 miliónov predplatiteľov v 190 krajinách. Na tento rok vyčlenila na nové programy osem miliárd dolárov a produkuje napríklad aj ďalší film Martina Scorseseho, v ktorom hrajú Robert De Niro a Al Pacino.

Viac o téme: NetflixBarack ObamaMichelle Obama
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu