Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

TV Tipy: Pozrite si filmy, ktoré našli inšpiráciu v knihách

Bilbo Bublík Zobraziť galériu (2)
Bilbo Bublík (Zdroj: SITA, internet)

Pre tých, ktorí príliš neobľubujú čítanie kníh, sa vymyslelo praktické riešenie – natočenie filmových adaptácií množstva kníh. Tí, ktorí porovnávajú obidve verzie, však nemusia byť vždy spokojní, no vy ostatní si pokojne (bez pátrania po výhodách a nevýhodách filmov či kníh) oddýchnite pri klasických aj menej známych adaptáciách.

Pondelok 19.50 HBO2: Zlodejka kníh

Nie vždy je filmová adaptácia knihy pre dielo tým najlepším nápadom, no vprípade zaujímavého príbehu oZlodejke kníh je tomu inak. Životné udalosti, ktoré postihli počas vojny malé dievčatko, nenechajú nikoho chladným apresvedčia aj tých najzarytejších odporcov, že spraviť túto snímku bol vskutku skvelý nápad. Jedinečné anaozaj svojské dievčatko svojim odhodlaním atúžbou čítať knihy obmäkčí nejedno srdce.


Písali dejiny: Najlepšie filmy podľa historických osobností


Utorok 17.35 HBO: Muž zocele

Aje tu zas Superman. Tentoraz však nebude hneď zachraňovať celé ľudstvo, pretože najskôr to bol mladý chlapec, ktorý sa ocitol na Zemi. Mladý muž sa postupne zoznamuje stým, prečo bol vyslaný na našu planétu aodkiaľ vôbec pochádza. Podarí sa mu aj po takých zaujímavých zisteniach splniť svoju povinnosť aočakávania druhých?

Streda 20.20 Jednotka: Čas zabiť

Výborný triler zprostredia súdnej siene predstavuje filmovú adaptáciu opäť veľmi úspešnej knižnej predlohy. Pomstiť znásilnenie desaťročnej dcéry je priam povinnosťou. Preto Carl Lee Hailey páchateľov na súde zastrelí. Najväčší ohlas však vyvolala nie vražda, ale to, že obvinený otec je černoch. Aj keď je to trochu starší film, nechýbajú vňom také mená ako Matthew McConaughey, Sandra Bullock či Kevin Spacey. Išlo im hranie už vmladšom veku?


Oscarový krásavec Matthew McConaughey: Fľaša vína od amerického prezidenta


Štvrtok 17.20 HBO: Smaugova pustatina

Ak by sme chceli zistiť, čo všetko dokážu tvorcovia filmov spraviť zknižnej predlohy, tak by bolo namieste spomenúť Hobita. Zpriemerne hrubej knihy odobrodružstvách Bilba Pytlíka sa Peterovi Jacksonovi podarilo natočiť tri veľkolepé večerné snímky. Druhé pokračovanie hovorí otom, ako napreduje v putovaní Bilbo ajeho druhovia. Po strastiplnom začiatku ich neočakávanej cesty pokračuje táto spoločnosť ďalej, bojujúc, ako inak, srôznymi nástrahami amiestami aj medzi sebou. Ich odvahu asúdržnosť preverí aj hrozná príšera menom Smaug anebudú chýbať ani vtipné apamätné hlášky.


Jeden prsteň vládne všetkým: Chlapček sa inšpiroval Hobitom, doplatil na to!


21.00 Filmbox plus: Kto chytá Holdena Caulfielda

Ak ste aj nečítali knihu Kto chytá vžite, určite ste sa smeno Holden Caulfield už niekedy stretli. Povinná literatúra na strednej škole vám to určite zabezpečila. Presne tam sa sním stretol aj hlavný hrdina Neil. Počas štúdia na elitnej škole sa až príliš stotožnil shlavným hrdinom známeho románu auveril, že život Holdena je stým jeho previazaný. Vďaka úlohe napísať dokončenie tohto diela sa rozhodne pátrať po autorovi. Tým sa totiž dozvie, čo ho vbudúcnosti čaká.

Viac o téme: TV Tip
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu