Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V úvode týždňa televízor nevypínajte: Čaká na vás posledný Chaplinov film i vtipné sci-fi

Z filmu Paul
Z filmu Paul (Zdroj: www.imageevent.com)

Skoro každý si príde na svoje! Našich dnešných šesť televíznych tipov poteší milovníkov komédii, drám, životopisných filmov a aj tých, ktorí majú radi romantiku.

Pondelok:

20:20, Jednotka: Nanič chlapec

John Lennon nielenže zakladal legendárnu skupinu The Beatles, ale v rodnom Anglicku si dodnes, napriek tomu, že už nežije, uchováva výsadné postavenie v spoločnosti. Pred pár rokmi nakrútila režisérka Päťdesiatich odtieňov sivej životopisnú drámu, ktorá mapuje detstvo a ranú dospelosť mladého Johna, ktorý počas nej prepadne veľkej vášni menom rockenroll a spozná iného do hudby zamilovaného mladíka – Paula. Film bol v roku 2010 nominovaný na tri prestížne BAFTA ocenenia.

Mohlo by vás zaujať: Neuveriteľná suma za gitaru Johna Lennona: Za túto cenu by ste si kúpili sedem bytov!

21:30, Markíza: Paul

Graemea Clive sú nadšení ufológovia, ktorí pri road tripe naprieč Amerikou objavia Paula – meter vysokého mimozemšťana, ktorý nemá žiadne nepriateľské úmysly, ba práve naopak, je ako tínedžer so všetkými výstrednosťami. Paula si okamžite zamilujú a sľúbia mu, že mu pomôžu v návrate na rodnú planétu. Jednoduché to však nebude, keďže v pätách im bude lovec ufónov, ako aj jeden náboženský fanatik. V hlavných úlohách americkej sci-fi komédie sa predstavia Simon Pegg a Nick Frost.

Utorok:

20:50, JOJ Plus: Terapia láskou

David O. Russell, režisér oscarového Fightera či na desať zlatých sošiek nominovaného Špinavého triku, sa podieľal i na snímke Terapia láskou, ktorá si pred tromi rokmi získala srdcia státisícov divákov po celom svete a Jennifer Lawrenceovejvyniesla Oscara. Atypický hollywoodsky „dram-com“ rozpráva príbeh o dvoch psychicky zničených ľuďoch, ktorí liečia jeden druhého prostredníctvom spoločných chvíľ a tanca. Má však ich vzťah šancu na úspech, keď každý túži po niečom alebo niekom inom?

Prečítajte si tiež: Keď zasiahne cenzúra: Desať filmov, ktoré si niekde nepozriete!

21:45, ČT2: Všichni moji blízcí

Sir Nicholasa Wintona, záchrancu židovských detí, si pripomenie v utorok večer Česká televízia v hranom filme Všichni moji blízcí, ktorý mapuje udalosti zo začiatku vojny, kedy sa britskému finančníkovi podarí zachrániť 669 židovských detí od skoro istej smrti v nacistických koncentračných táboroch. Film kombinuje hrané a dokumentárne scény, vrátane strhujúceho a autentického záveru, ktorý krásnepoukazuje na to, že Sir Nicholas Winton bol mužom s veľkým srdcom.

Streda:

20:50, JOJ Plus: Až vyjde mesiac

Hviezdne obsadenie pozostávajúce z Bruca Willisa, Edwarda Nortona, Billa Murrayho či Harveyho Keitela ponúka „farebná“ dráma jedného z najoriginálnejších hollywoodskych tvorcov Wesa Andersona pod názvom Až vyjde mesiac. Atypická love story dvoch detí vás úplne uchváti, alebo vôbec neosloví, tak ako väčšina filmov 46-ročného Texasana. O tom, že to pravdepodobne nebude film na zahodenie svedčí i nominácia na Oscara a to za najlepší scenár.

22:00, ČT2: Grófka z Hongkongu

V poslednom hranom filme legendárneho Charlesa Chaplina sa stretla herecká smotánka na čele s Marlonom Brandonom a Sophiou Lorenovou. Príbeh filmu je prostučký – ruská aristokratka, ktorá v Hongkongu pracuje ako platená spoločníčka sa rozhodne začať odznova a emigrovať loďou do Ameriky. Ukryje v kajute bohatého Američana Ogdena (hrá ho Brando), no netrvá dlho a je odhalená. Ani jej šarm je spočiatku nie je nič platný. Avšak čas všetko zmení.

Čítajte viac: Záhada, ktorú nevyriešili ani tajné služby: Kto bol Charlie Chaplin?

Viac o téme: John LennonBruce WillisMarlon BrandoEdward NortonCharlie ChaplinJennifer LawrenceováSimon PeggNick FrostPaulNicholas WintonWes AndersonSophia Lorenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu