Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

TV TIPY: Zažite školu s Igorom Hnízdom, vyšetrovanie mníchov či dobrodružstvo so Zorrom

Obecná škola
Obecná škola (Zdroj: internet, Telkáč.sk)

Legendy, vrahovia, hrdinovia či len bežní ľudia s obyčajnými problémami, odveké boje za spravodlivosť, ako aj príbehy lásky. Toto všetko nájdete v našich TV tipoch s nádychom histórie.

Pondelok 21.55 ČT2: Meno ruže

Filmová klasika, vytvorená na základe známeho románu od Umberta Ecca, nie je úplne pre každého. Ak jej však prídete na chuť, príbeh si užijete. Snímka vás prenesie do roku 1327 do benediktínskeho opátstva, kde sa pátra po záhadnej smrti jedného z mníchov. Rešpektovaný mních William of Baskerville má zistiť, čo sa v opátstve skutočne deje. Nenechajte sa zmiasť rokom, v ktorom sa film odohráva. Už vtedy mali zločinci vychytné metódy!


Mohlo by vás zaujímať:Máte radi históriu? Tieto seriály by ste rozhodne nemali minúť!


Utorok 20.35 Joj: Obecná škola

Česko-slovenskáklasika Obecná škola vás zavedie do nie až tak dávnej minulosti. Do chlapčenskej triedy nastúpi v povojnovom školskom roku svojský a naozaj rázny učiteľ Igor Hnízdo, ktorého predchádza povesť preslávená hrdinskými činmi. Ten fámy o sebe podporuje a pre žiakov sa stáva legendou. Nie každá legenda je však uctievaná oprávnene...

Streda 18.05 Joj Cinema: Vášeň a cit

Snímka o živote, láske aj sklamaniach obľúbenej britskej autorky vás prenesie do dobového Anglicka. Spolu s Jane Austen prežijete niekoľko tanečných kôl, nútených no slušných konverzácií, zopár odmietnutí žiadostí o ruku, povinných posedení pri šálke čaju, vzťahových sklamaní ale aj radostí. Jednoducho, ak ste fanúšikom romantiky, prídete si na svoje.


Mohlo by vás zaujímať:Zabudnite na presladené komédie: Skúste tak trochu inú romantiku


Štvrtok 20.30 Film+: 1911: Pád poslednej ríše

Kto by nemal rád filmy s legendárnym Jackie Chanom? Čína sa kvôli rozdeleniu do súperiacich frakcií ocitla v stave krízy. Dvesto rokov vládla dynastia Čching a v čase, keď ju zastupoval sedemročný cisár, sa ľud začal búriť. Generáli chcú preto vytvoriť silnú armádu, no zbrane sú príliš drahé. Aj napriek tomu má mladý Huang Xin úplne mizivú šancu na úspech a hrozí, že jeho boj skončí tragicky...


Mohlo by vás zaujímať:Filmové životy legiend: Kto zahral historické osobnosti najlepšie?


Piatok 20.20 Nova: Osamelý jazdec

Novodobý dobrodružný western s Johnnym Deppom v hlavnej úlohe - to je Osamelý jazdec. John Reid ako jediný zo skupiny texaských rangerov prežije prestrelku. A to len kvôli pomoci indiánskeho bojovníka Tonta. Práve on vytvorí z Johna Reida legendami opradeného Osamelého jazdca obraňujúceho spravodlivosť. John a Tonto vytvoria dvojicu, ktorej sa vtipné situácie rozhodne nevyhýbajú.

Sobota 20.10 Dvojka: Valmont

Britský herec Colin Firth bol v každom veku veľký fešák. Svoju príťažlivosť a charizmu predviedol aj v tejto snímke ako sukničkár Valmont. Dej sa dohráva niekoľko rokov pred Francúzskou revolúciou a je adaptáciou slávneho románu Nebezpečné známosti. Vtipné epizódy, honosné kostýmy a veľká výprava myšlienku filmu presne dopĺňajú.

Nedeľa 11.10 Markíza: Legenda o Zorrovi

Ste priaznivcom maskovaného pomstiteľa Zorra? V tom prípade by vám nemalo ujsť pokračovanie v podobe legendy. Hoci má Alejandro s Elenou už desaťročného syna, stále si oblieka masku Zorra. Vďaka nej môže aj naďalej chrániť chudobných a potlačovaných obyvateľov. Túži po spravodlivosti a zároveň normálnom živote. Podarí sa mu to skĺbiť, alebo si bude musieť vybrať jedno jediné?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu