Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Veľký VIANOČNÝ prehľad: Pozrite sa, čo vás čaká v televízii počas sviatkov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: koláž Telkáč)

Vianoce sú tu a s nimi prichádza aj bohatá filmová nádielka. Ak sa už tešíte na chvíle pohody s ovládačom v ruke, prezrite si televíznu ponuku od 22. decembra až do Silvestra.

PIATOK 20:30 Markíza -Operácia Arktída

V snahe stretnúť sa s otcom v južnom Nórsku sa trinásťročná Júlia a jej osemroční súrodenci - dvojičky Ida a Sindre - schovajú v helikoptére, ktorá však musí náhle počas letu zmeniť smer. Po tom, čo deti vystúpia a vrtuľník odletí, zistia, že sa ocitli na opustenom ostrove v arktickej časti Nórska. Podarí sa Júlii v drsnej krajine mrazu a voľne žijúcich zvierat zužitkovať svoju vynaliezavosť a zachrániť ich všetkých troch?

SOBOTA 20:35 Joj -Sám doma

"Mám pocit, že sme doma nechali niečo dôležité," vraví pani McCallisterová manželovi na palube lietadla nad Atlantikom na ceste do Paríža. To však ešte netuší, že doma zabudli "niečo" tak dôležité, že sa im o tom bude najbližšie týždne snívať každý deň. Zabudli totiž doma svojho najmladšieho syna Kevina. Kevin má sotva desať rokov, ale vyzerá to tak, že s panikou si vôbec nepotykal. Konečne si doma môže robiť, čo sa mu zachce. Veď je sám doma... Sú tu však aj dvaja nešikovní zlodeji, ktorí si robia zálusk na ľahký zárobok. To ale netušia, že Kevin dom premenil na nekončiacu pascu a tento výprask si budú pamätať až do najbližších Vianoc.


TU SI MÔŽETE POZRIEŤ CELÝ PROGRAM


20:30 Markíza -Pohádky pro Emu

Peter Miller žije a pracuje už niekoľko rokov v Londýne. Jeho zabehnutý rytmus života jedného dňa preruší správa z Prahy, ktorú považuje za omyl alebo zlý vtip. Je otcom osemročnej Emy a po nehode matky - aj jej jedinou šancou, ako sa vyhnúť detskému domovu. Nutnosť spolužitia s dcérou, o ktorej existencii doposiaľ nemal ani tušenie, prevráti Petrovi život hore nohami. Navyše musí nájsť pre dcéru novú matku a presvedčiť sociálku, že rolu rodiča zvládne. Peter už dávno prestal veriť na lásku, ale zázraky sa občas stávajú.

NEDEĽA 18:30 Markíza -Mrázik

Bolo-nebolo, žil kedysi starček, ktorý mal dobrú a pracovitú dcéru Nastenku, ale za druhú ženu si zobral zlú potvoru, ktorá spolu s rozmaznanou dcérou Marfušou, oboch týrala. A keďže Marfuša veľa krásy nepobrala, o to viac macocha nenávidí Nastenku. Premýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa a dúfa, že tam zmrzne alebo ju zožerú vlci. V lese je, našťastie, starý dobrý čarodejník Mrázik.

20:25 Joj -Sám doma 2: Stratený v New Yorku

Opäť sa blížia Vianoce a McCalisterovci sa chystajú stráviť prázdniny mimo domov, samozrejme aj tentoraz s rodinou strýka Franka. Kevina, ktorý sa pobil so starším bratom Buzzom, za trest zase vyhostia do spálne v podkroví, rodina ráno opäť zaspí a cesta na letisko sa ako tradične zmení na dostihy. Hoci teraz Kevina doma nezabudnú, v zmätku na letisku Kevin omylom nastúpi do iného lietadla a ocitne sa v New Yorku.

PONDELOK 20:30 Jednotka -Mária Terézia

Dvojdielna historická epopeja vznikla akounikátny koprodukčný projektštyroch verejnoprávnych televízií- slovenskej RTVS, Českej televízie, rakúskej ORF a maďarskej MTVA - k 300. výročiu narodenia rakúskej cisárovnej, uhorskej a českej kráľovnej, panovníčky Rakúsko-Uhorskej monarchie.Mária Terézia patrí doposiaľ k najrozsiahlejšej koprodukcii RTVS. Prípravy projektu trvali viac ako dva roky, posledná klapka padla v júni tohto roku po 46 filmovacích dňoch. RTVS vstúpila do tejto koprodukcie scelkovým vkladom takmer milión eur.Druhá časť sa odvysiela 26. decembra.

UTOROK 20:30 Markíza -Ocko je doma

Sára kedysi urobila bežnú chybu. Zobrala si chalana Dustyho, ktorý bol zábavný a sexy, avšak len do chvíle, keď sa stal otcom. Ako otec zúfalo nefungoval. A preto ho neskôr vymenila za Brada, ktorý bol vždy seriózny a zodpovedný. Bohužiaľ, tieto jeho kladné vlastnosti si jeho deti neustále mýlili s nudou. Brad by sa kľudne nechal rozkrájať, keby ho deti brali ako otca, ale jemu to nejde.

STREDA 20:30 Jednotka -Rysavá jalovica

Veselohra nakrútená podľa poviedky Martina Kukučína. Adam Krt so svojou ženou Evou nažívajú v svornosti, nebyť škriepnych susedov Trnkovcov, s ktorými sa povadia pre kozu a hydinu. Adam sa vyberie na jarmok predať kapce a kúpi v dobrej nálade od Trnku jalovičku. Pálenka ich zblíži, lenže kým sa oni meria, jalovička spred krčmy zmizne. U Krtov nastane súdny deň, lebo Adam prišiel domov bez jalovice, aj bez peňazí. Všetko sa však šťastne vyrieši: Trnková jalovicu doviedla domov a práve na Štedrý večer nastáva medzi rodinami túžobné zmierenie.

ŠTVRTOK 20:15 Primafamily -O princezně Jasněnce a létajícím ševci

Jedného rána nevyjde slnko, ale kráľovi sa nechce vstávať a zaoberať sa problémom odloženého svitania. Vzápätí sa na hrad dostaví Slnečná pani so sťažnosťou na čarodejnicu z Čiernych lesov, ktorá zabila a upiekla jej zlatého kohúta, ktorý budieval. Kráľ stále váha, ale po dlhom zvažovaní sa rozhodne v prospech Slnečnej pani. Kohút ožije, slnko vyjde, ale rozhnevaná čarodejnica, ktorá navštívila zámok aj so svojou nepriateľskou dcérou Černavou, predpovedá kráľovi, že sa princezná Jasněnka vydá za obyčajného šustra. Jej to vôbec nevadí.

PIATOK20:35 Joj -Medzi náhrobnými kameňmi

Matt Scudder je bývalý newyorský policajt a vyliečený alkoholik, ktorý pracuje ako súkromný detektív bez licencie. Pracuje pre tých, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nemôžu ísť za mužmi zákona. Jedným z nich je i drogový díler Kenny, ktorý si detektíva najme, aby našiel tých, ktorí mu uniesli a brutálne zavraždili ženu. Scudder začne postupne odkrývať stopy vedúce k únoscom a zisťuje, že tento zvrátený zločin nie je ojedinelý a určite ani posledný, ktorý v uliciach New Yorku spáchali.


​Pútavé fakty o legendárnej klasike: Vedeli ste, že Sváko Ragan naozaj existoval?


SOBOTA 20:20 Nova -Harry Potter a Fénixov rád

Piaty film o mladom čarodejníkovi prináša oveľa temnejší dej, než v predchádzajúcich dieloch. Pán Zla sa na konci minulej časti vrátil silnejší než kedykoľvek predtým, pripravený nastoliť svoju krutovládu. Harry chystá odvážnych mladých čarodejníkov na mimoriadne náročný a nebezpečný súboj.

NEDEĽA 20:30 Markíza -Babovřesky

Letná komédia Zdenka Trošky je úsmevnou komédiou zo života súčasnej juhočeskej dediny Babovřesky, ktorá s nadhľadom a komediálnou nadsádzkou, tak trochu v duchu Slunce, seno,
sleduje kopiace sa nedorozumenia a súhry náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu jej obyvateľom. Čo je však dôležité, pobaví vás aj v zime a mraze. Vpríbehu nechýba láska, žiarlivosť, závisť, intrigy a najmä vtipné okamihy, v ktorých sa niektorí inájdu.

Viac o téme: Sám domaBabovřeskyRysavá jalovicaMrázikMária TeréziaOperácia ArktídaPohádky pro Emu
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu