Dĺžka:
105 minút
Krajina:
USA
Rok:
1997
Réžia:
Jim Kouf
Napísal:
Jim Kouf
Hrajú:
James Belushi, Tupac Shakur, Lela Rochon, Dennis Quaid, James Earl Jones
Obsah:
Frank Divinci a Rodriguez sú dvaja skorumpovaní newyorskí policajti, ktorí majú ustavične vážne finančné ťažkosti, Rodriguez pre svoju hráčsku vášeň, Divinci sa chce zase odsťahovať na Havaj, ale chýba mu hotovosť.
Jediným riešením vreckových suchotín je získať peniaze z nezákonného predaja drog, skonfiškovaných počas záťahov na drogových dílerov. Policajti si vytvoria takmer dokonale fungujúci model - po prevzatí peňazí kupcov zabijú, vezmú im drogy, ktoré opäť môžu predať novým záujemcom. Sami pred sebou vraždy ospravedlňujú, pretože si nahovárajú, že spoločnosť zbavili ľudí, ktorí v nej aj tak nemajú čo hľadať.

Divinciho priateľka, exotická tanečnica Cynthia pomáha mužom pri poslednom transakcii. Až neskoro zistia, že kupec bol v skutočnosti agentom D. E. A. - Federálneho protidrogového úradu. Paradoxom je, že práve Divinciho a Rodrigueza poveria vyšetrovaním agentovej vraždy.
Keďže potrebujú rýchlo niekoho obviniť, pokúsia sa zviesť podozrenie na bezdomovca Joea. Ten je večne opitý, a tak sa prizná. Po zverejnení kauzy v tlači však nastane nečakaný obrat - Joe nie je nikým iným, ako hľadaným milionárom Williamom McCallom, ktorý záhadne zmizol po tragickej smrti svojej ženy a detí. William mal priam povesť svätca, ktorý v Afrike pomáhala chudobným, pretože bol renomovaným chirurgom.

Vo väzení William vytriezvie, a tak sa na súde odohráva dráma, ktorú skomplikuje aj Cynthia, pretože sa prizná ku krivej prísahe. Keďže Divinci a Rodriguez sú ešte vždy mimo podozrenia, chce Divinci zlikvidovať všetkých možných svedkov...
Dĺžka videa: 02 min. 12 sek.