Dĺžka:
120 minút
Krajina:
USA, Nemecko, Taliansko
Rok:
2001
Réžia:
Bill Paxton
Napísal:
Brent Hanley
Hrajú:
Matthew McConaughey, Bill Paxton, Matthew O'Leary, Powers Boothe, Matt O'Leary
Obsah:
V kancelárii agenta FBI Wesleya Doylea, vyšetrujúceho sériové vraždy, ktorých páchateľ sa označuje ako Božia ruka, sa objaví mladý muž Fenton Meiks. Tvrdí, že páchateľom je jeho mladší brat Adam. Ten mu v predošlú noc zavolal a potom si prestrelil hlavu revolverom. On ho podľa dávneho sľubu pochoval v Ružovej záhrade mestečka Thurman. Sekretárka tamojšieho šerifa Becky telefonicky potvrdí, že Fenton skutočne ukradol sanitku s telom svojho brata.
Doyle sa preto rozhodne, aby do Thurmanu odišli, ale pre istotu nasadí Fentonovi želiezka. Muž rozpráva nedôverčivému detektívovi príbeh svojej rodiny. Ich otec bol vdovec a vychovával ich sám. Jednej noci v roku 1979 oboch synov prebudil a tvrdil, že sa mu zjavil anjel a poveril ho v mene Boha, aby ničil démonov. Adam otcovi veril, Fenton pochyboval o jeho zdravom rozume. Potom otec v kôlni pri dome zabíjal "démonov", ktorých zoznam mu zoslal Boh. Rozštvrtené telá pochovávali v Ružovej záhrade, mestskom parku pri ich dome. Fenton tvrdí, že aj Adamove obete tam skončili.
Fenton sa bál ísť na políciu a odmietal sa podieľať na vraždách. Keď ho otec raz nútil, aby zabil ďalšiu obeť, chlapec šiel po šerifa. Ten žiadne stopy vraždy neobjavil, ale aj tak ho otec zabil. Hneval sa na syna, že kvôli nemu zabil človeka. Za trest ho zavrel do úkrytu - do jamy vykopanej pod kôlňou. Po mnohých dňoch trápenia hladom Fenton napokon vyhlásil, že už otcovi verí. Na dôkaz viery mal zabiť nového "démona". Namiesto toho však zabil otca a chcel pustiť zajatca, ale toho zavraždil Adam. Mŕtvoly pochovajú v ružovej záhrade a po týždni oznámia, že otec zmizol. Skončili v rôznych sirotincoch.
Po príchode k Ružovej záhrade rozpráva spútaný muž, že Adam sľúbil Fentonovi, že ho pochová práve tu. Detektív až teraz pochopí, že rozprávačom príbehu je Adam, ktorý prevzal otcovu úlohu a konečne urobil aj to, čo jeho otec nedokázal - zabil Fentona, ktorý bol tiež "démonom". Adam sa zbaví pút a zhodí Doylea do vykopaného hrobu. Vie, že agent nedávno zabil svoju matku a je démon. "Zničí" ho a pochová...
Agent FBI Griffin Hull pátra po kolegovi. Ide po stopách Fentona Meiksa a v jeho byte objaví zoznam, posledné meno na ňom je Doyle. Všetky vraždy pripíšu na vrub mŕtvemu Fentonovi...
Hull sa zastaví v šerifovej kancelárii v Thurmane. Šerifom je tu Adam, ktorý sa s ním pokojne baví. Po agentovom odchode sa k Adamovi privinie Becky, ktorá s ním čaká dieťa a pomáha mu v "Božom diele".
Dĺžka videa: 01 min. 56 sek.