Dĺžka:
80 minút
Krajina:
USA
Rok:
1998
Réžia:
Yossi Wein
Napísal:
Danny Lerner , David Sparling
Hrajú:
Michael McGrady, John Simon Jones, Robert Patteri, Todd Jensen, Spencer Rochfort
Obsah:
Kapitán Skip Lang mieri s piatimi mužmi v helikoptére k irackej základni, aby sa pokúsili oslobodiť dvoch amerických zajatcov. Aj keď cestou dostávajú rozkaz, aby akciu pre jej veľké riziko prerušili, oboch Američanov oslobodia a vrátia sa späť aj po raneného seržanta Lombardiho.
Hoci bola ich akcia úspešná a bez strát na životoch, ocitne sa všetkých šesť mužov pred vyšetrovacou komisiou. V tejto chvíli to pre nich nevyzerá dobre, zdá sa, že ich prepustia nielen z Delta Force, ale aj z armády.
Teroristické komando pod vedením Lukosha sa zmocní výletnej lode Severná hviezda, ktorej velí Skipov otec, námorný kapitán Halsey Lang. Iná skupina teroristov súčasne obsadí ponorku Kursk. Severnú hviezdu chcú použiť ako ľudský štít počas plavby k ruskej základni na Kamčatke.
Tam chcú teroristi získať atómové zbrane, určené na likvidáciu, a zaútočiť nimi na ciele v Rusku a v Spojených štátoch, ak im vlády oboch krajín nevyplatia 25 miliárd dolárov.
Rusi sa rozhodnú Kursk okamžite potopiť, bez ohľadu na životy posádky na palube. Američania preto narýchlo rozhodnú o vyslaní osvedčeného komanda Delta Force na čele s kapitánom Langom. Výsluch sa teda odkladá na neurčito.
Severnú hviezdu sa im síce podarí zachrániť, ale Lukosh s ponorkou Kursk sa dostane do ruského vojenského prístavu a vyhráža sa, že spustí atómový útok. Komandu Delta sa podarí do prístavu preniknúť aj do prístavu, Halsey Lang z ponorky utečie a spoločne so synom Lukosha nakoniec zlikvidujú...
Dĺžka videa: 02 min. 33 sek.