Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA
Rok:
1993
Réžia:
Luis Mandoki
Napísal:
Garson Kanin , Douglas McGrath
Hrajú:
Melanie Griffith, John Goodman, Don Johnson, Edward Herrmann, Max Perlich
Obsah:
Do Washingtonu priletí svojím súkromným lietadlom milionár Harry Broc, ktorého sprevádza poskok JJ a atraktívna, ale prostoduchá milenka Emma "Billie" Dawnová.
Harry je síce do nej slepo zaľúbený, ale isté veci, ako je napríklad veľmi trápne interview v rádiu, sa prehliadnuť skrátka nedajú. A tak sa obráti na novinára Paula Verralla. Kráľovsky mu zaplatí, aby poskytol jeho milenke niekoľko vzdelávacích lekcií. Billie sa do učenia spočiatku nechce, ale neskôr sa doň s vervou pustí a prekvapí svojho učiteľa svojou prirodzenou inteligenciou a záujmom.
Obaja spoločne odhalia Harryho nečestné praktiky - do Washingtonu pricestoval podplatiť senátorov, aby podporili jeho projekt, do ktorého už investoval príliš veľa peňazí, a v prípade neúspechu mu hrozí finančný krach. Billie si Harryho prestáva vážiť, jeho miesto pomaly, ale iste zaberá sympatický Paul...
Billie zistí, že Harry ju len využíva. A hoci si ju chce neskôr dokonca aj vziať a ponúka jej tak bezstarostný život v bohatstve, opustí ho. A dokonca ako veľmi bohatá žena.