Dĺžka:
150 minút
Krajina:
USA
Rok:
1991
Réžia:
Martin Scorsese
Napísal:
James R. Webb , Wesley Strick , John D. MacDonald
Hrajú:
Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange, Juliette Lewis, Joe Don Baker
Obsah:
Maxa Cadya pred štrnástimi rokmi odsúdili za znásilnenie neplnoletého dievčaťa. Teraz vychádza z väzenie na slobodu s jediným cieľom - pomstiť sa svojmu vtedajšiemu obhajcovi ex offo Samovi Browdenovi (Nick Nolte), ktorý v snahe potrestať zločin, zatajil pred súdom dôležitý dôkaz svedčiaci v Maxov prospech.
Jeho plán je neľútostný a premyslený. Najprv Samovi, jeho manželke Leigh a 15-ročnej dcére Danielle znepríjemní návštevu kina, potom za nich zaplatí v cukrárni, a až na druhý deň Sama osloví a pripomenie mu minulosť. Spočiatku provokuje Cady pomerne neškodným spôsobom - dovoláva sa Samovho zlého svedomia.
Postupne však mení taktiku a stupňuje svoje prenasledovanie. Sam ho síce dá zatknúť, pretože im otrávil psa, ale polícia nemá dôvod držať muža vo väzbe a prepustí ho. A Max pokračuje v naplánovanej pomste, uchyľuje sa k psychickému teroru. Neprestajne sleduje Leigh i Danielle.

Poraní Samovu milenku Lori Davisovú a dokonca zvádza Danielle. Samom najatých násilníkov zmláti a potom si najme najlepšieho advokáta v meste, aby obžaloval Sama za ublíženie na zdraví. Tak dosiahol konečne svoje a donútil Bowdena po prvý raz prekročiť medze legality.
Cady si však nedá pokoj a jeho útoky nepoznajú hranice. Keď vnikne do Samovho domu, kde zabije gazdinú a súkromného detektíva Claudea, ktorého si na ochranu Sam najal, ujde rodina z mesta a na svojej obytnej lodi sa plaví na Cape Fear (Mys hrôzy). Max ich prenasleduje aj tam.
Je odhodlaný znásilniť Samovi ženu i dcéru a jeho zabiť. Medzi oboma mužmi dôjde k neľútostnému zápasu...
Dĺžka videa: 02 min. 29 sek.