Dĺžka:
105 minút
Krajina:
USA
Rok:
1994
Réžia:
Deran Sarafian
Napísal:
David Twohy
Hrajú:
Charlie Sheen, Nastassja Kinská, James Gandolfini, Christopher McDonald, Gary Bullock
Obsah:
Dvaja muži - Kerr a Dominic - zavraždia mladú ženu, od ktorej sa pokúšali zistiť, kde je jej spolubývajúca...
Skúsený parašutista Richard "Ditch" Brodie žije vo Phoenixe, kde sa živí ako inštruktor. Keďže parašutizmus miluje, dostáva sa svojimi odvážnymi adrenalínovými zoskokmi do ustavičných problémov. Jedného dňa ho na letisku vyhľadá atraktívna Chris Morrowová, ktorá ho požiada, aby ju naučil skákať s padákom.
V lietadle, tesne pred zoskokom, však Chris odláka jeho pozornosť a keď sa Ditch obráti, vidí už len jej padajúce telo. Márne sa ju pokúša vo vzduchu zachytiť. Žena spadne na zem bez toho, aby sa jej padák otvoril. Ditch si je však na sto percent istý, že padák bol v poriadku.

Zúfalý muž sa vyberie na Chrisinu adresu a dostane sa aj do jej bytu. Tam z fotografie zistí, že bola skúsenou parašutistkou. V byte ho napadnú Kerr a Dominic, Ditchovi sa však podarí uniknúť. Na druhý deň ho zase navštívi muž, ktorý o sebe tvrdí, že je vyšetrovateľom nehody, Benom Pikwaterom.
Neskôr Ditch zistí, že Chris nezomrela, pretože nehoda s padákom bola iba kamufláž. Navyše sa od nej dá presvedčiť, aby jej v noci pomohol preniknúť do prísne stráženého objektu, odkiaľ ukradne zvláštne puzdro. Na ďalšiu schôdzku s ňou vezme aj Pinkwatera, z ktorého sa vykľuje spojenec zločincov.
Ditch a Chris zase len o vlások uniknú smrti. Ditch sa konečne dozvie, že Chris kedysi pracovala pre KGB, ale teraz sa usiluje zastaviť bývalých kolegov, ktorí ukradli obrovskú zásielku zlata a chcú ju použiť na financovanie štátneho prevratu v Rusku. Ide skutočne do tuhého.
Dĺžka videa: 00 min. 59 sek.