Dĺžka:
105 minút
Krajina:
USA
Rok:
1984
Réžia:
Ulu Grosbard
Napísal:
Michael Cristofer
Hrajú:
Robert De Niro, Meryl Streep, Harvey Keitel, Jane Kaczmarek, George Martin
Obsah:
Stavebný inžinier Frank Raftis a výtvarníčka Molly Gilmoreová pravidelne dochádzajú vlakom z newyorského predmestia na Manhattan. Molly navštevuje svojho otca v nemocnici, Frank do práce. V predvianočnom zhone sa zrazia v kníhkupectve, pomôžu si pozbierať popadané nakúpené darčeky. Až na Vianoce zistia, že si omylom vymenili darčeky pre partnerov.
Na jar sa obaja vidia vo vlaku. Frank má ponuku ísť na rok pracovať do Houstonu, ale váha. Z času na čas sa stretá s priateľom Edom Laskym, ktorý má ustavičné manželské problémy. Ed sa Frankovi čuduje, že nenadviazal s Molly bližší vzťah. Frank vyhľadá Molly a navrhne, aby každé ráno cestovali spolu. Mladá žena váhavo súhlasí.
Obaja sa postupne zbližujú, bavia sa o rodinách, Frank najmä o synoch Mikeovi a Joeovi , Molly sa zase zverí so smrťou dcérky. Časom sa medzi nimi vyvinie silný citový, aj keď platonický vzťah. Molly váha s fyzickým naplnením ich lásky. Otec náhle zomrie, Molly ochorie a stratí s Frankom kontakt. Jej choroba je ovplyvnená láskou k Frankovi, ktorú nemôže naplniť.

Frank nedokáže doma zakryť citové rozpoloženie. Náhle sa rozhodne odísť do Houstonu. Poháda sa s manželkou Ann a prizná svoj vzťah k Molly. Ann s deťmi ho opustí. Frank volá Molly domov a chce sa s ňou pred odchodom do Houstonu vidieť. Molly sa manželovi Brianovi tiež priznala. Ide sa s Frankom rozlúčiť, ale nestihne to.
Počas ďalších predvianočných dní zariaďuje Frank v New Yorku predaj svojho domu. Mollyina priateľka Isabela márne dohadzuje kamarátke, ktorí teraz tiež žije sama, nejakého mužského. Molly a Frank na seba opäť narazia v kníhkupectve. Vymenia si pár zdvorilostí a rozídu sa...
Frank si všetko rozmyslí a beží za Molly k vlaku. Na stanici sa obaja milenci vášnivo objímu.
Dĺžka videa: 01 min. 32 sek.