Dĺžka:
90 minút
Krajina:
USA
Rok:
2001
Réžia:
Robert J. Wilson
Napísal:
Martin Kitrosser , John McGowan
Hrajú:
Scott Cooper, Ashley Edner, Susan Dey, Mark Kiely, Derk Cheetwood
Obsah:
Školáčke Amy Daviesovej zahynul vo vietnamskej vojne brat Danny a nešťastné dievča sa rozhodne, že armáde požičia svojho milovaného vlčiaka Raina, aby pomáhal zachraňovať v boji životy iných.
Jej čin dojme vojaka Joea Hollanda, ktorý sa stane Rainovým psovodom. Absolvujú spolu náročný výcvik a nasadia ich do Vietnamu. Veliteľ roty kapitán Pike verí v účinnú pomoc psov, veliteľ čaty poručík Crawfor a niektorí vojaci sa netaja pochybnosťami.
Na prvej prieskumnej akcii Rain zabráni útoku nepriateľa zo zálohy, objaví nastraženú mínu a zachráni život svojmu pánovi. Crawford aj tak nereaguje na ďalšie Rainovo varovanie a čata utrpí straty na životoch v boji si silnou jednotkou nepriateľa.
Ranenému Joeovi sa počas rekonvalescencie, ku ktorej úspešnému priebehu prispieva aj obojstranná náklonnosť pacienta a lekárky Abbey, podarí u psa odstrániť následky šoku a strach z boja. Pri nasledujúcej bojovej akcii preukáže Rain ďalšie schopnosti a spolu s Joeom sa postaví na odpor Crawofordovi, ktorý neľútostne zaobchádza s vietnamskými dedinčanmi.
Príslušníci Vietkongu však Raina ukradnú. Aké budú jeho ďalšie osudy?