Dĺžka:
135 minút
Žáner:
thriller, dráma, akcia, dobrodružstvo, scifi, vojnový
Krajina:
USA
Rok:
2015
Réžia:
Francis Lawrence
Napísal:
Danny Strong , Suzanne Collins , Peter Craig
Hrajú:
Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland
Obsah:
Peeta Mellark, ktorého sa podarilo zachrániť zo zajatia prezidenta Snowa, sa zotavuje z umelo vyvolaného šialenstva. Katniss sa lieči zo zranenia, ktoré jej Peeta v záchvate spôsobil. Navyše nie je isté, či sa o to nepokúsi znova. Katniss verí, že nestratí priateľa, ktorý patrí medzi jej najbližších.
Aj ďalší jej blízky človek, priateľ z detstva Gale Hawthorne, utrpel v bojoch psychickú traumu. Vojnové násilie ho otupilo natoľko, že utrpenie a smrť nevinných ho necháva celkom chladným, ba dokonca neváha obetovať ani ľudské životy pre "vyššie ciele a dobro".
Katniss sa usiluje byť v centre odboja a osobne sa zúčastňovať ostrých bojov, ktoré rebeli vedú s Capitolom. Povstalecká prezidentka sa ju snaží posielať iba na menej nebezpečné misie ďaleko od hlavného frontu, avšak Katniss má vlastný plán. Dobre vie, že teror štátnej moci a krviprelievanie sa neskončia, kým bude nažive prezident Snow. Je presvedčená, že sa k nemu dokáže dostať cez vojnovú zónu a sama ho zlikvidovať. Na Katniss však tentoraz čaká oveľa nebezpečnejší nepriateľ než ten, akého doteraz poznala v aréne Hier o život.

Oheň bude horieť večne. Revolúcia je v každom z nás. Na definitívny koniec nie si nikdy pripravený. Americký akčný dobrodružný sci-fi triler (2015).
Dĺžka videa: 01 min. 33 sek.