Dĺžka:
90 minút
Rok:
2006
Hrajú:
Joel Clark Ackerman, David L. Murphy, Azdin Zaman
Obsah:
Počas tajnej operácie v Berlíne sa americká agentka Rachel Russelová (MIRA SORVINOVÁ) stretne s dvoma nepriateľskými agentmi a zmocní sa ampuliek s nebezpečným vírusom. V tom istom čase je v Berlíne na lekárskom kongrese aj plukovník Jonanthan Smith (STEPHEN DORFF) so svojou milovanou snúbenicou Sophie Amsdenovou (SOPHIA MYLESOVÁ). Obaja pracujú pre organizáciu USAMRIID. Jonathan je špičkový expert na vysoko nákazlivé choroby a bývalý agent elitnej špionážnej organizácie Covert One, ktorá zamestnáva len tých najlepších expertov zo všetkých možných oborov a riadi ju priamo prezident USA, v tejto chvíli presnejšie prezidentka (ANJELICA HUSTONOVÁ).
Keď záhadný vírus, ktorý sa prejavuje masívnym krvácaním, počas niekoľkých hodín usmrtí troch amerických vojakov v Afganistane a vzápätí sa rovnaká nákaza vynorí aj na kubánskej základni Guantanamo Bay, ba dokonca aj v americkom Seattli, Jonathana znovu povolajú do služby, pretože ako jeden z mála vedcov dokáže nájsť a izolovať zdroj nákazy skôr, než si vyžiada milióny životov.
So Sophiou sa pokúšajú nájsť zdroj aj možnú liečbu nákazy. Odhalia, že jej pôvodcom je vírus Hades, vzácny a extrémne nebezpečný variant Eboly. K Jonathanovu zdeseniu podľahne tejto nákaze aj Sophie a šokovaný muž pri ďalšom horúčkovitom pátraní zistí, že jej smrť vôbec nebola náhodná a šírenie choroby niekto premyslenie riadi.
Dostane sa na stopu sprisahania a teroristickej hrozby, ktorá siaha až do najvyšších a najmocnejších kruhov spoločnosti. Spojí sa preto s agentkou Rachel Russelovou a spoločne sa pustí do neľútostného súboja s časom a teroristami, v ktorom ide o životy miliónov nevinných ľudí.