Dĺžka:
104 minút
Krajina:
USA
Rok:
1981
Réžia:
Brian De Palma
Napísal:
Brian De Palma , Bill Mesce Jr.
Hrajú:
John Travolta, Nancy Allen, John Lithgow, Dennis Franz, Peter Boyden
Obsah:
Bývalý policajný technik, zvukár Jack Terry vyrába pre malú filmovú spoločnosť, špecializujúcu sa na erotické horory, zvukové efekty. Jednej noci, keď sa pokúša pre nový film nahrať šumenie vetra, stane sa svedkom nehody auta, ktoré sa neočakávane zrúti z mosta do rieky.
Šofér zomrie, ale Jackovi sa podarí z auta zachrániť mladú ženu Sally. V nemocnici vyjde najavo, že šoférom bol guvernér McRyan, jeden z kandidátov na post amerického prezidenta. Guvernérov podriadený Lawrence Henry požiada Jacka, aby s ohľadom na guvernérovu rodinu zamlčal prítomnosť ženy, ktorá s ním bola v aute.

Jack odprevadí Sally do motela, ale záležitosť sa vonkoncom nekončí. Keď si totiž neskôr v štúdiu prehrá nahrávku, objaví, že sa mu podarilo zachytiť výstrel, ktorý prestrelil pneumatiku a spôsobil tragickú nehodu. Neskôr zistí, že nehodu zachytil aj fotograf Manny Karp, ktorý predal fotografie novinám a zmizol.
Jack si z fotografií v novinách zloží fázy nehody a požiada Sally, aby mu pomohla pátrať po pozadí vraždy. Nájomný vrah Burke chce Sally odstrániť ako nebezpečného svedka, namiesto nej však omylom zavraždí inú mladú ženu. Manners, guvernérov súper, ktorý si zabijaka najal, však nechce mať so zabíjaním nič spoločné. Vyjde tiež najavo, že Sally si najal Karp, aby guvernéra zviedla a umožnila tak fotografovi získať kompromitujúci materiál.

Jack požiada o pomoc bývalého kolegu z polície, detektíva Mackeya a odovzdá mu zábery vraždy ozvučené jeho nahrávkou. Onedlho však Jack odhalí, že niekto vnikol do štúdia a zmazal drahocennú pôvodnú nahrávku. Prázdne sú aj pásky, ktoré odovzdal Mackeyovi...
Dĺžka videa: 01 min. 40 sek.