Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA
Rok:
1996
Réžia:
David Koepp
Napísal:
James L. Burke , James Burke , David Koepp
Hrajú:
Kyle MacLachlan, Elisabeth Shue, Dermot Mulroney, Richard T. Jones, Bill Smitrovich
Obsah:
Matthew Kay a jeho manželka Annie žijú v prostredí pokojného predmestia Los Angeles, ďaleko od všetkých ťažkostí i potenciálne nebezpečných ulíc. Ich zdanlivo idylický život sa začne rúcať, keď dôjde k nečakanému masívnemu výpadku elektrického prúdu a oni zistia, že ich svet s pekným domom, slušnými susedmi a všetkým tým drobným prepychom, ktorý sa dá kúpiť, nie je taký bezpečný, ako si mysleli.
Svetlá, telefóny a počítače sú mimo prevádzky a s pribúdajúcim časom narastá nervozita. Keď sa Matthew vyberie do lekárne pre lieky, ktoré potrebuje pre nemocnú dcéru Sarah, dostane sa do konfliktu s nevrlým lekárnikom, ktorý mu ich odmieta vydať, pretože výpadok prúdu vyradil počítač aj pokladňu. Nakoniec v zúfalstve využije príležitosť a keď sa lekárnik nepozerá, antibiotiká pre dieťa ukradne.

V ten deň k nim príde na návštevu ich priateľ Jo), ktorý je oveľa razantnejší ako jemný Matthew. Hoci jeho pomoc v ťažkej situácii, keď sa šíria správy o rabovaní obchodov a domov, je vítaná, jeho príchodom sa situácia skomplikuje. Annie totiž sebavedomý Joe priťahuje, čo Matthewovi, samozrejme, neujde.
A práve v tejto napätej situácii prenikne do domu lupič, ktorý sa pokúša využiť temnotu spôsobenú výpadkom prúdu. Po dramatickom zápase, keď nakoniec utekajúceho lupiča zastrelí sused, sa vyľakaní manželia rozhodnú opustiť mesto a odísť k Anniiným rodičom, kým sa situáciu nepodarí dostať pod kontrolu. Joe súhlasí, že pôjde s nimi. Cesta sa však nečakane dramaticky vyhrotí, keď narazia na šoféra iného auta Garyho...
Dĺžka videa: 01 min. 53 sek.