Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA, Kanada
Rok:
1988
Réžia:
Jonathan Kaplan
Napísal:
Tom Topor
Hrajú:
Kelly McGillis, Jodie Foster, Bernie Coulson, Leo Rossi, Ann Hearn
Obsah:
Jednej noci znásilnia v nočnom bare traja muži mladú ženu, Sarah Tobiasovú, a to za nadšeného povzbudzovania ďalších pripitých hostí, keď sa Sarah podarí vybehnúť na ulicu, študent Ken Joyce anonymne zavolá na políciu a záchrannú službu.
V nemocnici navštívi Sarah mladá prokurátorka Kathryn Murphyová s detektívom, poručíkom Duncanom. Zavezú ju do baru, kde mladá žena označí dvoch z troch násilníkov. Mužov zatknú a Kathryn odvezie Sarah domov, kde žije so svojím priateľom Larrym. Toho síce znásilnenie Sarah šokuje, ale namiesto toho, aby sa o Sarah postaral, ide sa prejsť na motorke.
Čoskoro Sarah spozná aj tretieho útočníka, študenta Boba Joinera (Steve Antin). Pri predbežnom prerokúvaní sa obhajcom obvinených mužov podarí dosiahnuť prepustenie na kauciu. Sarah, ktorá pracuje ako servírka, sa na Kathryn hnevá, že násilníkov prepustili, a rozhorčene odmietne verziu predloženú obhajobou.
Podľa nej sa v bare opila a pod vplyvom drog sa mužom oddala dobrovoľne a s potešením. Kathryn sa zase hnevá na Sarah za to, že jej zatajila zápis v trestnom registri. Potom v bare vypočuje jej kamarátku, servírku Sally Fraserovú, ktorá vypovie, že sa Sarah pohádala s Larrym, opila sa a správala vyzývavo.

Podľa kolegov z prokuratúry je prípad beznádejný. Údajne nikto nič nevidel a jediným svedkom je muž, ktorého donútili k výpovedi len preto, že je podmienečne na slobode. Nadriadený Kathryn poradí, aby sa s obhajobou dohodla na zmene obvinenia zo znásilnenia na napadnutie. Sklamaná Sarah je presvedčená, že ju Kathryn "predala".
Keď ju potom v obchode s gramoplatňami obťažuje Cliff "Scorpion" Albrect, jeden zo svedkov znásilnenia, zo zlosti mu nabúra auto. Kathryn navštívi poranenú ženu v nemocnici a rozhodne sa dohodu s obhajobou odmietnuť. Ide dokonca ešte ďalej a rozhodne sa žalovať aj svedkov znásilnenia z podnecovania k zločinu. Sally síce označí troch mužov zo zadržaných, ktorí násilníkov povzbudzovali, potvrdí však, že opitá Sarah mužov skutočne vyprovokovala.
Kathryn objaví v bare, kde k znásilneniu došlo, videokazetu, na ktorej je záznam z osudného večera. Vďaka nej sa podarí nájsť študenta Kena, ktorý privolal pomoc a je ochotný vypovedať na súde. Spočiatku prebieha súdne pojednávanie dobre. Sarah, hoci je svojím búrlivým životom ako svedkyňa a aj ako obeť nie príliš dôveryhodná, vypovedá presvedčivo a získa si súd na svoju stranu.
Potom však Ken navštívi vo väzení svojho kamaráta Boba, ktorý ho presvedčí, aby zmenil výpoveď, pretože odsúdenie za znásilnenie by mu zničilo život. Ken odmietne svedčiť a nadriadený Kathryn odporučí, aby ďalšie jednanie odvolala. Žena je však odhodlaná dotiahnuť prípad do konca a dosiahnuť odsúdenie všetkých obvinených...
Dĺžka videa: 01 min. 56 sek.