Dĺžka:
130 minút
Krajina:
Jížní Korea, Čína
Rok:
2001
Réžia:
Sung-su Kim
Napísal:
Sung-su Kim
Hrajú:
Woo-sung Jung, Sung-kee Ahn, Jin-mo Ju, Ziyi Zhang, Yong-woo Park
Obsah:
Roku 1375 zmietali celou Čínou ustavičné boje medzi mongolskou dynastiou Jüan a čínskou dynastiou Ming, ktorá chce ovládnuť celú ríšu a vyhnať Mongolov. Ríša Coryo (starobylé kráľovstvo, predchodca Kórey) vyšle delegáciu pozostávajúcu z diplomatov, vojakov a tichého otroka Yeo-sol (WOO-SUNG JUNG) do Pekingu, aby sa pokúsili o zmier s cisárom, pretože v Kórei zabili čínskeho veľvyslanca.
Tam ich však neprivítajú priateľsky, pretože čínska vláda považuje vraždu svojho ambasadora za neodpustiteľný prečin. Obvinia ich zo špionáže. Nepríde síce o život, ale transportujú ich cez púšť do vyhnanstva. Majú však šťastie v nešťastí - pretože ich strážcov pobije oddiel dynastie Jüan.
Niektorým Kórejčanom sa podarí prežiť a preplazia sa smrtiacou púšťou až do malej osady. A v tejto chvíli - ako spása z neba - nájdu možnosť ako odčiniť vraždu veľvyslanca a dostať sa do vzdialenej domoviny.
Vojaci Jüan totiž zajali mingskú princeznú Bu-yong. Generál Choi Jung, ktorý podľahne jej čaru, sa rozhodne, že ju Mongolom doslova
Dĺžka videa: 01 min. 35 sek.