Dĺžka:
110 minút
Krajina:
Argentína, Francúzsko, Veľká Británia
Rok:
1991
Réžia:
Russell Mulcahy
Napísal:
Gregory Widen , Brian Clemens , William N. Panzer , Peter Bellwood
Hrajú:
Sean Connery, Virginia Madsen, Christopher Lambert, Michael Ironside, Allan Rich
Obsah:
V roku 1994 sa ozónová vrstva začala rozpadať, čo viedlo ku katastrofe. Jedným z miliónov postihnutých ľudí je aj Brenda, milovaná žena Connora MacLeoda. Muž zomierajúcej manželke sľúbi, že urobí všetko pre to, aby Zem zachránil.
O päť rokov neskôr na MacLeodovi na čele skupiny vedcov podarí vztýčiť nad Zemou ochranný štít, ktorý zachytáva nebezpečné žiarenie, hoci odvtedy vládne na Zemi ustavičná horúčava a tma.
V roku 2024 starý a unavený MacLeod spomína na minulosť. Na to, ako pred päťsto rokmi spoločne s rytierom Juanom Sánchezom Villa-Lobosom Ramírezom boli vodcami vzbury proti generálovi Katanovi na planéte Zeist.
Tomu sa však podarilo vzburu potlačiť a oboch odbojníkov odsúdil na vyhnanstvo na planéte Zem, kde sa objavili ako nesmrteľní. Minulosť sa však veľmi rýchlo stane súčasnosťou.
Najprv MacLeod zistí, že so štítom nie je niečo v poriadku. Uvedomuje si, že život pod štítom nie je ružový, o čom ho presvedčí aj fakt, že ekologické teroristické komando prepadlo spoločnosť, ktorá s veľkým ziskom udržiava štít v chode. Ekologička Louise Marcusová sa MacLeoda pokúša presvedčiť, že štít už je zbytočný, pretože ozónová vrstva sa obnovila, čo však spoločnosť pre zisky pred svetom zatajuje.
Vzápätí MacLeoda prepadnú dvaja nájomní vrahovia, ktorých poslal Katana tesne pred tým, kým sa na Zemi objavil on sám. MacLeodovi sa podarí oboch vrahov zneškodniť, získa ich energiu a omladne. Katana sa s vedením spoločnosti spojí v boji proti MacLeodovi.
MacLeod musí privolať z minulosti Ramíreza a obaja s Louise sa rozhodnú štít vypnúť...
Dĺžka videa: 00 min. 31 sek.