Dĺžka:
105 minút
Krajina:
Francúzsko
Rok:
1977
Réžia:
Claude Zidi
Napísal:
Michel Audiard , Dominique Fabre , Claude Zidi
Hrajú:
Jean-Paul Belmondo, Raquel Welch, Dany Saval, Raymond Gérôme, Jane Birkin
Obsah:
Kaskadér Mike Gaucher a jeho kolegyňa a súčasne aj snúbenica Jane Gardnerová často spoločne zastupujú slávne herecké hviezdy v nebezpečných situáciách. Obaja sú možno až príliš temperamentní, a tak sa ustavične škriepia, napriek tomu, že sa milujú a čoskoro sa majú vziať.
Mike sa dá prehovoriť svojím manažérom Hyacintom, aby tesne pred svadobným obradom stihli nenáročnú kaskadérsku scénu. V aute sa však znovu pohádajú. A keďže autu, s ktorým nakrúcajú, zlyhajú brzdy, skončia namiesto na radnici v nemocnici. Je jasné, že zo svadby zíde. Jane má už po krk Mikeových bláznivých kúskov a rozíde sa s ním.

Mike je bez práce, nikto ho nechce zamestnať, lebo pri každom nakrúcaní niečo vyvedie. A tak sa pokúša získať peniaze všetkými možnými spôsobmi. Zaskakuje za kolegu v obchodnom dome v reklame na cestoviny prezlečený do kostýmu gorily, čo sa však skončí absolútnou demoláciou zariadenia. Predstiera pred sociálnou pracovníčkou bezmocného telesného i duševného mrzáka, ktorý sa musí starať o hromadu detí, aby získal sociálne dávky. A márne sa pokúša udobriť sa s Jane, ktorá sa na kaskadérske remeslo vykašľala a chce žiť pokojným životom dobre zabezpečenej manželky nejakého bohatého milionára.
Neradostná situácia sa však zmení vo chvíli, keď sa slávny herec Bruno Ferrari, ktorý sa vystatuje svojou odvahou a tým, že sa nikdy nedáva zastupovať dablérmi, rozhodne nakrútiť dobrodružný film plný riskantných kaskadérskych kúskov.
Už v prvý deň sa ukáže, že Bruno je v skutočnosti zženštilý zbabelec, ktorý sa bojí dokonca vyliezť aj na rebrík. Produkcia teda zháňa kaskadéra, ktorý ba sa na Bruna podobal. A tejto požiadavke zodpovedá jeden jediný - Mike.
Produkcia, ktorá dostala príkaz získať ho za každú cenu, sľúbi kaskadérovi všetko, čo si jeho manažér vymyslí v presvedčení, že ide o hlúpy žart. Mike sám trvá len na jedinom - aby jeho partnerkou bola Jane. O tú sa však už uchádza bohatý uhladený barón Saint-Prix, a tak sa zdá, že nie je nádej získať ju pre prácu vo filme, kde má hrať navyše s Mikeom.
Mike je však rozhodnutý dobyť milovanú ženu späť, a tak sa pre ňu vyberie sám. V kostýme čašníka prenikne do zámku, kde barón na počesť zasnúbenia s Jane organizuje veľkú slávnosť. A ako vždy, Mike všetko pokazí a prekazí, ale svoje dosiahne.
Na druhý deň nastupuje Jane ako jeho kaskadérska partnerka, ale Mike sa teší predčasne. Jane je totiž odhodlaná znepríjemniť každú chvíľku, ktorú musia stráviť spolu na pľaci. A ku všetkému je tu aj nemožný Ferrari, ktorý chce podporiť svoju nepravdivú povesť neodolateľného dobyvateľa ženských sŕdc.
Mike to rozhodne nebude mať jednoduché...
Dĺžka videa: 02 min. 50 sek.