Dĺžka:
100 minút
Krajina:
Kanada, Francúzsko, Veľká Británia
Rok:
1994
Réžia:
Andrew Morahan
Napísal:
Gregory Widen , William N. Panzer , Paul Ohl , Brad Mirman , René Manzor
Hrajú:
Christopher Lambert, Mario Van Peebles, Deborah Kara Unger, Mako
Obsah:
Nesmrteľný škótsky horal Connor MacLeod sa po smrti svojho prvého učiteľa Ramireza a milovanej manželky Heather vybral do Japonska. Od starého mága Nakana žiadal, aby ho zdokonalil v umení bojovať mečom, naučil posilňovať si intuíciu a vzdorovať klamlivým zmyslovým vidinám či preludom.
Tu sa tiež po prvý raz v živote stretol s podlým mágom Kaneom, ktorý Nakanu zabil a získal jeho moc vysielať do myslí nepriateľov vidiny a halucinácie. Jaskyňa sa však zrútila a uväznila Kanea a jeho druhov. To všetko sa stalo v 16. storočí a Connor McLeod odvtedy vybojoval mnoho súbojov a sťal mnoho hláv. Najťažší súboj ho však ešte len čaká.





Britská archeologička Alex Johnsonová nevedomky vyslobodí Kanea zo zavalenej jaskyne. Kane chce vyzvať Connora a získať jeho moc. Connor sa vracia do New Yorku, podarí sa mu zabiť jedného z Kaneových mužov a získa jeho silu. Tak však znovu na seba upúta neželanú pozornosť detektíva Stenna, ktorý ho už deväť rokov (po udalostiach z prvej časti filmovej série) považuje za páchateľa hrôzostrašných vrážd. Zatiaľ nemá dôkazy a nemôže ho zatknúť.





Connora navštívi aj Alex Johnsonová. V zavalenej jaskyni našla kúsok škótskeho kiltu a rada by vedela, ako sa dostal do Japonska. Horal predstiera, že ničomu nerozumie, ale o chvíľu jej nedobrovoľne predvedie súboj s Kaneom. Connor protivníka odoženie, ale príde o meč. Musí odísť až do Škótska, aby si v starej kováčskej dielni ukul nový. Alex všetko pochopí a dovezie Connorovi potrebný kov z Nakanovej jaskyne. Chvíľa rozhodujúceho stretnutia sa blíži...
Dĺžka videa: 01 min. 43 sek.