Dĺžka:
55 minút
Žáner:
Golf
Krajina:
USA
Rok:
2011
Réžia:
Bobby Roth
Napísal:
Bruno Heller , Erika Green
Hrajú:
Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang, Owain Yeoman, Amanda Righetti
Obsah:
O dva týždne neskôr Teresa, Rigsby, Čcho a Van Pelt (ktorá sa práve pripojila k tímu) prídu do LA k dvojitej vražde, ktorá vyzerá akoby ju spáchal sériový vrah Red John. Patrick sa objaví tiež, aj keď je ešte suspendovaný kvôli tomu, čo sa stalo s Tolliverovými a skúša presvedčiť Teresu, aby ho nechala pracovať na prípade, pretože Red john "patrí" jemu.


Obete sú manželka golfového profesionála a doktor, ktorý bol rodinný priateľ. Doktor bol odbitý golfovou palicou a manželka bola podrezanie na svojej posteli, kde vykrvácala. Presne v Red Johnovej štýle. Red Johnov smajlík bol nakreslený na stene jej krvou. Patrick sa porozhliadnite po miestnosti a hovorí, že vrah nie je Red John, pretože smajlík je nakreslený na zlé stene - Red John ho vždy kreslí tak, aby to bola tá prvá vec, ktorú uvidíte, keď vstúpite do miestnosti. Hovorí, že ho nepotrebujú a odchádza. Teresa a jej tím sa pozerajú na predošlé prípady a uvedomí si, že má Patrick pravdu, pretože táto vražda nezapadá do vzorca. Teresa zaprie svoju pýchu a volá Patrickovi, aby ho požiadala o návrat. V skutočnosti však nechcel odísť z prípadu ao chvíľku neskôr sa prvýkrát stretáva s Van Peltovou.


Cho a Rigsby si idú pohovoriť s manželom, Priceom, (a jeho bratom tagom), ktorý bol na golfe, keď boli spáchané ony vraždy. Patrick a Teresa idú do doktorova (Tannin) kancelárie a hovorí s jeho partnerom doktorom Wagner. Patrick sa pýta, či si Tannin viedol diár, ale doktor Wagner mu odpovedá, že si to nemyslí. Ako odchádzajú, pýta sa Patrick doktora, či mu nepredpíše nejaké prášky na spanie, ale keď mu doktor hovorí, že s ním musí mať najprv schôdzku, tak mu Patrick hovorí, aby si nerobil starosti.


Ten večer sa pri večeri Grace Patricka pýta na jeho predošlú prácu, ako falošného médiá. Zistíme, že Patrick neverí v média či posmrtný život a Grace verí. Patrick uvedie Rigsbyho do rozpakov tým, že Grace povie, že ju Rigsby zamýšľa pozvať do svojej izby. Neskôr večer niekto pod Patrickovi dvere podstrčí list. Stojí v ňom: "Zdravím starý priateľ, bola to chvíľa. Dúfam, že sa ti darí dobre. Mne sa darí dobre a som šťastný. Teraz mám 12 manželiek a čoskoro si začnem nahovárať trinástu. Prečo ma nemôžeš chytiť? Musíš sa cítiť tak bezmocne , hlúpo a smutne. Ó! správne. Všetko najlepšie. Red John "Patrick tvrdí, že Red John by nikdy neriskoval chytení len pre to, aby si ho doberal. Toto nie je Red John. Teresa mu hovorí, aby sa trochu vyspal, ale on zostane hore celú noc a zapisuje do denníka.


Druhý deň ráno, keď Teresa vidí, že Patrick nespal, dohovorí pre neho schôdzku s doktorom Wagner. "Red Johnov" list bol analyzovaný a bola na ňom krv obete, rovnako ako jeden Tagův vlas. Keď sa Tága pýtajú, zisťujú že mal pomer s bratovou manželkou, a preto mal Price motív.


Patrick ide na svoju schcůzku s doktorom Wagner. V zábere do minulosti sa dozvieme o Patricková minulosti. Pred piatimi rokmi bol v televíznom programe, kde predvádzal svoju falošnú mentálnu schopnosť a potom bol vypočúvaný na jeho spoluprácu s políciou. Tým sa pokúsil pomôcť nájsť Red Johna. Povedal o ňom, že je "škaredý, utrápený človiečik, osamelá duša a je smutný, moc smutný." Keď ešte tej noci prišiel domov, našiel na dverách odkaz. "Vážený pán Jane, nemám rád, keď ma niekto v médiách uráža, obzvlášť špinavý, ziskuchtivý podvodník. Keby ste bol skutočné médium, namiesto nečestného malého červa, vedel by ste, čo som urobil vašej milej manželke a dieťaťu, bez otvorte dvere. Keď otvoril dvere , uvidel smajlík na stene a jeho mŕtvu manželku a dieťa.


Patrick o ničom z toho nepovie doktorovi Wagnerovi. Namiesto toho si vymyslí niečo iné. Ako mu doktor dáva predpis, hovorí, že vie, že všetko čo mu povedal, bola fikcia a pýta sa ho, prečo nepovedal pravdu, keď sa viditeľne trápi. Patrick hovorí "Pravda je má." Patrick sa znovu opýta doktora na Tanniin denník. Niekto vraj povedal, že tam bol denník, a že si pre neho policajti ďalší deň prídu. Objíma doktora a odchádza. Doktor Wagner ide do Tanniny kancelárie a začne ho hľadať. Patrick (ktorý vzal doktorova kľúč, keď ho objal) sa náhle ukáže vo dverách a ide vytiahnuť denník zospodu knižnice. Keď je práve na odchode, doktor na neho vytiahne zbraň a žiada denník. Ukazuje, že to je ten, ktorý Patrick písal noc pred tým. Patrick sa spýta doktora prečo zabil svojho spoločníka (dievča bola zabitá na odvedenie pozornosti). Vraj preto, že sa jeho spoločník chystal odhaliť doktorův finančné podvod. Patrick predstiera, že mu vzal guľky zo zbrane, rozptýli doktora Wagnera a uteká. Rigsby príde včas zatknúť doktora.


Ďalší deň, keď sa Patrick objaví v práci, nájde tím, ktorý z neho nie je šťastný, pretože dovolil, aby sa rodina objatí rozpadla, aj keď vedel, že do toho neboli zapletení. Podarí sa mu dohnať Teresu k úsmevu, keď jej na stôl položí papierovú žabu, ktorá na nej následne skočí.


Epizóda končí Patrickovým príchodom domov v noci. Je to rovnaký dom, ktorý sme videli v zábere do minulosti. Avšak tentoraz tam nie je žiadny nábytok alebo obrazy. Ide hore do rovnakej miestnosti, kde bola jeho rodina zabité a smajlík napísaný ich krvý je ešte na stene. Oblečený si líha na matraci pod smajlíkom. [A on sa divý, prečo nemôže spať!?]