Dĺžka:
160 minút
Krajina:
USA, Francúzsko
Rok:
1992
Réžia:
Paul Verhoeven
Napísal:
Joe Eszterhas
Hrajú:
Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza, Jeanne Tripplehorn, Denis Arndt
Obsah:
Známeho sanfranciského majiteľa nočného klubu a bývalú rockovú hviezdu, Johnnyho Boza, nájdu v jeho posteli spútaného hodvábnym šálom a brutálne zavraždeného sekáčikom na ľad. Podľa viacerých stôp ho zavraždila neznáma plavovlasá žena.
Vyšetrovaním prípadu poveria detektíva z oddelenia vrážd, Nicka Currana, muža s problematickou minulosťou alkoholika a narkomana, ktorý sa vlastnými silami znovu postavil na nohy a je čistý.
Nickovo podozrenie smeruje k známej bisexuálnej spisovateľke detektívnych románov, krásnej a zvodnej Catherine Tramellovej, ktorú podľa svedkov videli s Bozom tesne pred jeho smrťou. Kde kto v Catherininom okolí by si želal jej smrť a Nick musí hľadať odpoveď na otázku prečo.

Žena ho otvorene zvádza, je sexuálne vyzývavá a Nick dobre vie, že sa s ňou nesmie zapliesť. To sa mu však nedarí. Catherine hrá s ním hru na mačku a myš, čo muža privádza takmer do zúfalstva.
Okruh podozrivých sa čoskoro rozšíri aj o bývalú Nickovu milenku, policajnú psychiatričku dr. Elisabeth Gardnerovú, keď sa zistí, že Bozova vražda bola spáchaná presne podľa jednej z Catherininých kníh.
Nick sa postupne ocitne v spleti zavádzajúcich stôp, takmer sa zdá, že spleť klamstiev a protichodných dôkazov mu nedovolí odhaliť vraha. Keď brutálne zavraždia jeho kolegu a Nick pristihne na mieste činu Elisabeth, zdá sa, že záhada je vyriešená. Je to skutočne tak?
Nick sa šťastne miluje s Catherine, ale tá už si naňho chystá pod posteľou sekáčik na ľad. Zatiaľ ho ešte nepoužije, preto Nick jej sľúbil, že sa budú milovať, nebudú mať deti a budú žiť spolu až do smrti... A tomu Catherine nemôže odolať.
Dĺžka videa: 02 min. 08 sek.