Dĺžka:
95 minút
Žáner:
Šport
Krajina:
USA
Rok:
1998
Réžia:
Ernest R. Dickerson
Napísal:
Steve De Jarnatt , Robert Hewitt Wolfe
Hrajú:
Vanessa Williams, Dean Cain, Wesley Snipes, Valerie Chow
Obsah:
Píše sa rok 2025 a svet sa zmenil. Bohatí sú ešte bohatšími, chudobní chudobnejšími, technika prenikla do všetkých oblastí života a celebrity sú sledovanejšie ako kedykoľvek predtým. Naviac každý môže ustavične sledovať krivku ich popularity na ustavične sledovanom IP, teda indexe popularity.
Svet ovládol drsný šport, Futuresport, ktorý je kombináciou ragby, basketbalu, hokeja a jazdy na skejtborde, kde navyše každý, kto si nechá loptu dlhšie ako päť sekúnd, dostane elektrický úder. Aj preto je taký rýchly, že odsúdil k zániku nielen klasický basketbal, ale celý rad ďalších športov. Súčasne je natoľko náročný, že ho úspešne zvládnu len tí najlepší z najlepších. Netreba sa čudovať, že jeho hviezdy sa pohybujú na vrchole indexu popularity, vysoko nad hercami, spevákmi či politikmi.
Najlepším a najslávnejším hráčom je Tremaine Ramsey, ktorý dosiahol rekordne najvyšší index popularity v Severoamerickej aliancii, vyšší ako napríklad prezident. Sláva je preňho drogou, posadnutosťou, ktorá ohrozuje jeho osobný i profesionálny život. A práve jeho sebecká posadnutosť slávou je aj jednou z príčin, prečo jeho tím na svetovom šampionáte v New Orleans prehrá rozhodujúci zápas. Naviac ho pre jeho egoizmus opustí priateľka, reportérka Alex Torresová. Jeho život zrazu naberie nepriaznivý smer.
V tom istom čase sa vyostruje politická situácia a veľkou hrozbou je najmä teroristická skupina HLO bojujúca za odtrhnutie Havaja od Severoamerickej aliancie a priradenie k Aliancii tichomorských republík. Po neúspešnom atentáte na havajského prezidenta, ktorý ich cieľ nepodporuje, príde s neobyčajným riešením krízy Alex, ktorá navrhne rozhodnúť spor zápasom v najsledovanejšom športe.
Apolitický Tremaine Ramsey, ktorý sa pokúša prekonať životnú krízu, súhlasí. Ako vplyvnej hviezde sa mu podarí presvedčiť vládu, a tak onedlho nastúpia na stretnutie, ktoré má rozhodnúť o osude Havaja, dva tímy. Oba sú odhodlané bojovať naplno, aj keď sa tentoraz hrá podľa drsnejších pravidiel takzvaného "uličného" variantu Futuresportu, ktorá sa stala obľúbeným prostriedkom riešenia sporov medzi pouličnými gangmi a nahradila ich pôvodné vojny.
Ak má Tremaine so svojím tímom uspieť, musí prehodnotiť svoje postoje a správanie k ostatným. Pomáha mu v tom tak Alex, ale aj Obike Fixx, muž, čo hru vymyslel a bol Tremainovým učiteľom a radcom...
Dĺžka videa: 01 min. 15 sek.