Dĺžka:
120 minút
Krajina:
Mexiko, Španielsko, Argentína, Francúzsko
Rok:
2002
Réžia:
Carlos Carrera
Napísal:
Eça de Queirós , Vicente Lenero
Hrajú:
Gael García Bernal, Ana Claudia Talancón, Sancho Gracia, Angélica Aragón, Luisa Huertas
Obsah:
Dvadsaťštyriročný Otec Amaro, ktorý bol nedávno vysvätený za kňaza, je vyslaný do malej farnosti v mexickom meste Los Reyes, aby tu vypomáhal starnúcemu Otcovi Benitovi. Benito, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou miestnej komunity, víta Amara v novom živote, plnom dosiaľ nepoznaných skúšok. Po svojom príchode do Los Reyes sa ctižiadostivý mladík stretne s Améliou, krásnou 16- ročnou ženou, ktorej zbožnosť sa skoro začne nezadržateľne preplietať so vzrastajúcou náklonnosťou k novému kňazovi. Amelia sa onedlho vydá po stopách svojej matky Sanjuanery, ktorá mala dlhodobý milostný pomer s Otcom Benitom.
Amaro čoskoro zistí, že korupcia a cirkev sú v Los Reyes veľmi úzko späté. V priebehu výstavby nového zdravotného strediska prijímal otec Benito finančnú pomoc od oblastného drogového baróna a Otec Natalio, ďalší kňaz diecézy, je podozrievaný z podpory partizánskych jednotiek, prebývajúcich v horách. Tieto prehrešky sú odhalené v novinovom článku. Jeho autorom je žiarlivý Ameliin ctiteľ, redaktor prestížnych novín. Mesto zasiahne veľký škandál. Diecéza s použitím svojho silného politického vplyvu prinúti noviny k odvolaniu všetkých zverejnených tvrdení.
Medzitým Amelia a Otec Amaro prepadnú vzájomnej láske a naviažu vášnivý sexuálny vzťah. Amelia ho žiada, aby opustili cirkev a uzavrel s ňou manželský zväzok, ale pobyt v Los Reyes Amarovi otvorí oči a ukáže mu, aké príležitosti skrýva moc cirkvi pre mladého ambiciózneho kňaza. Vo vnútri jeho mysle zúri boj medzi vierou v boha a telesnou rozkošou. Skôr alebo neskôr musí nájsť silu k rozhodnutiu, ktorú životnú cestu si zvolí.
Dĺžka videa: 01 min. 44 sek.