Dĺžka:
90 minút
Žáner:
Animovaný
Krajina:
USA
Rok:
2008
Réžia:
Jimmy Hayward , Steve Martino
Napísal:
Ken Daurio , Cinco Paul , Dr. Seuss , Jeff Siergey
Hrajú:
Jim Carrey, Steve Carell, Carol Burnett, Will Arnett, Dane Cook
Obsah:
Horton je celkom normálny slon v dobrej fyzickej i psychickej kondícii, a tak ho celkom prekvapí, keď mu pod nos spadne smietka, ktorá rozpráva. Celkom logicky sa domnieva, že chyba, teda vlastne hlasy, väzí v jeho hlave a jednoducho sa zbláznil.
Lenže Horton sa nezbláznil a tá smietka naozaj hovorí. Je v nej totiž ukryté malé mestečko Kdosice, v ktorom žijú malí Kdovíci. Medzi nimi aj Starosta - zaslúžilý obyvateľ, ktorý má niekoľko desiatok dcér, spokojný život a pred sebou veľkolepú oslavu storočnice svojho mestečka. A je tiež jediný, ktorý počuje Hortona.
Aj Starosta si najskôr myslí, že mu preskočilo, ale našťastie mu včas dôjde, že neblázni a že Kdosice sú vo vážnom ohrození. Dostali sa totiž zo svojho starého a bezpečného úkrytu a ich osud teraz závisí od toho, či sa Hortonovi podarí Kdovíkom pomôcť s hľadaním nového domova.
Horton je však trochu zmätkár a zo svojich nových kamarátov má takú obrovskú radosť, že sa o ňu rýchlo podelí s ostatnými zvieratkami zo svojho pralesa. Nikto mu to samozrejme neverí. Dokonca aj Klokanica to berie ako neprípustné správanie a zásah do dobrých mravov.
Hortonovo "šialenstvo" ju natoľko naštve, že sa rozhodne ďatelinový kvietok, na ktorom je smietka s Kdosicami, za pomoci zlého supa Vlada zničiť. Hortonovo dobrodružstvo sa začína.
Dĺžka videa: 02 min. 01 sek.