Dĺžka:
50 minút
Krajina:
USA, Kanada
Rok:
2014
Réžia:
Brad Turner
Napísal:
Keith Huff , Cameron Porsandeh
Hrajú:
Bill Campbell, Hiroyuki Sanada, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes
Obsah:
Viacero ľudí na rôznych miestach Los Angeles v rovnaký deň v rovnakom čase ochorie na neznámu chorobu a zomrie. Don Eppes (Rob Morrow) má obavy, že ide o útok bioteroristov, ktorí vypustili do ovzdušia neznámy vírus. Kým sa usiluje zistiť, kto stojí za prepuknutím choroby, Charlie (David Krumholtz) sa pokúša lokalizovať miesto vzniku ochorenia. Samozrejme, pomocou matematických výpočtov...
Agenti FBI Don Eppes (Rob Morrow) a Terry Lakeová (Sabrina Lloydová) začnú vyšetrovať prípad záhadnej choroby, ktorá postihla tridsať obyvateľov Los Angeles a šiesti z nich už na jej následky zomreli. Poručíčka Lee Havercampová (CCH Pounderová) z Centra pre dohľad nad chorobami vytvorí tím zo všetkých možných expertov, je medzi nimi aj Charlie (David Krumholtz). Don sa obáva, že môže ísť o pokusný útok bioteroristov.
Havercampová upozorní celý tím, že prípad sa musí držať v tajnosti, a tak aj vyšetrovanie príbuzných obetí musí prebiehať v najvyššom utajení. Doma sa Don dohaduje s Charliem, či majú upozorniť svojho otca Alana (Judd Hirsch) na nebezpečný vírus.
Tím vypočúva Dr. Clarencea Weavera (J. K. Simmons) a jeho dvoch mladých vedeckých kolegov, ktorí pracujú v laboratóriu s vírusom španielskej chrípky, ktorý identifikovali ako príčinu smrti. Ich výpovede dajú pátraniu potenciálny nový smer - farmaceutické spoločnosti mohli mať záujem na rozšírení chrípky, aby za väčšie peniaze predávali svoju novú vakcínu.
Charlie sa nevie zbaviť pocitu, že na teórii Centra pre dohľad nad chorobami, že vírus sa rozšíril na ústrednej železničnej stanici, nie je niečo v poriadku. Napokon pomocou matematických výpočtov a vektorových rovníc odhalí, že miestom objavenia sa vírusu bola autobusová stanica, odkiaľ sa vírus rozšíril len severným a južným smerom, a nie na západ a východ, čo by zodpovedalo železničnej trati. Navyše sa zdá, že šlo o dva druhy vírusov, z ktorých jeden je nákazlivejší a nebezpečnejší ako druhý, čo napokon potvrdí aj Centrum.
Terry a Don zistia, že vo Weaverovom laboratóriu pracovali s oboma kmeňmi chrípky a farmaceutická spoločnosť nedávno s laboratóriom uzavrela kontrakt na výrobu protichrípkovej vakcíny. Pri premietaní záznamov bezpečnostných kamier z autobusovej stanice vyšetrovatelia zistia, že v čase rozšírenia sa vírusu tam bol sám Weaver. Je možné, že vedec skutočne vírus rozšíril?