Dĺžka:
125 minút
Krajina:
USA
Rok:
2003
Réžia:
David Barto
Napísal:
Brad Mirman
Hrajú:
Christopher Lambert, Lou Diamond Phillips, Kelly Brook, Ron Perlman, Roberta Angelica
Obsah:
Napriek varovaniam vedcov a ekológov pokračovalo rúbanie dažďových pralesov do takej miery, až dosiahlo kritický bod, ktorým sa zničila krehká rovnováha ekosystému. Následky boli hrozné. Vzduchom, ktorý zničené pľúca Zeme nedokázali prečistiť, sa začal šíriť nový smrteľný vírus a akým sa podarilo nájsť vhodnú protilátku, podľahlo mu vyše päť miliárd ľudí.
Všetci ostatní, ktorým sa podarilo prežiť, žijú v permanentnom ohrození. Liek nazývaný Absolon totiž chorobu neliečil, ale ju len zastavil. Takže každý, kto sa nakazí, je od tej chvíle odsúdený pravidelne a každý deň brať protilátky. To, samozrejme, využívajú všetci, ktorí sa na výrobe a distribúcii lieku môžu priživiť. Korporácie, čo liek vyrábajú, distribútori, lekárnici, štátna moc, ale aj priekupníci a pašeráci.
V tomto svete, kde tí, čo ovládajú trh s liekom, majú moc nad životmi ľudí väčšmi ako kedykoľvek predtým, žije tiež starnúci a životom unavený detektív Norman Scott, ktorý sa doteraz nedokázal spamätať zo smrti svojej manželky, a to ostatné je mu ľahostajné.

Jedného dňa však muž v kovbojskom klobúku a plynovej maske zavraždí vedca, ktorý objavil liek proti novej metle ľudstva. Aj keď sa o prípad zaujíma vláda zastupovaná agentom Waltersom, vyšetrovaním poveria práve Scotta. A hoci umierajú aj ďalší vedci a vlastne všetci, ktorí by mohli Normanovi pomôcť s vyšetrovaním, dostáva sa napokon detektív nielen na stopu maskovaného zabijaka, ale aj veľkého sprisahania.
Normanovi je jasné, že sprisahanci sú na najvyšších miestach a vodcom zloduchov je Murchison. Preto sa Norman stane nepohodlným a jeho život je v ohrození. Proti nemu stoja silní nepriatelia a zrazu je z neho utečenec. Jedinú oporu a pomoc nájde v sympatickej lekárke Claire. Čas sa kráti a on má jedinú šancu, ako zachrániť nielen svoj život, ale aj budúcnosť celého ľudstva...
Dĺžka videa: 01 min. 25 sek.