Dĺžka:
130 minút
Krajina:
Česká republika
Rok:
2006
Réžia:
Karel Janák
Napísal:
Karel Janák , Rudolf Merkner
Hrajú:
Lucie Benešová, Michael Beran, Pedja Bjelac, Petr Chajda, Jan Hrušínský
Obsah:
Sú mladí, sebavedomí, drzí, a bez peňazí... majú svoju kapelu, svoje plány, svoje šance, ale potrebujú peniaze. A to hneď!
"Rebela" Radka (Martin Pisařík) práve vyhodili zo zamestnania. "Playboy" Márty sa práci úspešne vyhýba, a viac ho zaujímajú dievčatá. "Slušák" Tom (Michael Beran) pracuje v kvetinárstve so svojím dievčaťom Šárkou a " Veľký šéf" Luki (Vojtěch Kotek) inštaluje alarmy v nehnuteľnostiach. Žalostná bilancia partie muzikantov, ktorá potrebuje novú aparatúru. Dostali totiž jedinečnú ponuku vystúpiť ako predskokani slávneho Džanga na jeho turné.
Luki inštaluje alarm vo vile muža, samotárskeho čudáka, ktorý žije so svojím psom Johnom a dcérou Anetou. Neunikne mu, že je veľmi bohatý. Lukimu sa zdá, že je neškodný, a tak prehovorí ostatných, aby pristúpili na jeho šialený nápad - únos psa. Chlapci chvíľu váhajú, ale po zhodnotení svojej finančnej situácie sa rozhodnú únos zrealizovať. Začnú všetko pripravovať do najmenších detailov. Potom príde deň D. Podarí sa im získať peniaze, vrátiť psa a zmiznúť z miesta činu. Cestou búrlivo oslavujú. Majú však pocit, že ich niekto v aute sleduje. Ukryjú sa na poľnej ceste, vystúpia z auta a čakajú. Všetko sa zdá byť v pohode. Náhle ich auto aj s peniazmi exploduje. Šokovaní sa pešky a bez peňazí vracajú domov. Rozhodnú sa zabudnúť a už nikdy neriskovať. Sú šťastní, že vyviazli so zdravou kožou a dajú si slovo, že na dráhu zločinu už radšej znovu nevstúpia. Lenže ruka podsvetia a svet zločinu ich tak rýchlo nepustí. Pri dverách Radkovho domu sedí Bossov pes a celý šťastný víta svojich únoscov... A všetko sa začína odznovu...
Dĺžka videa: 02 min. 22 sek.