Dĺžka:
120 minút
Krajina:
Československo
Rok:
1982
Réžia:
Václav Vorlíček
Napísal:
Vladimír Kalina
Hrajú:
Radovan Lukavský, Rudolf Jelínek, Josef Chvalina, Jiří Adamíra, Svatava Hubeňáková
Obsah:
Známa zvučka Zelenej vlny oznamuje obyvateľom Prahy, že sa začal víkend a s ním aj tradičné "sťahovanie národa" do prírody. Kým policajné hliadky v helikoptére môžu iba konštatovať, ktorá z komunikácií je čiastočne alebo celkom neprejazdná, kamera nám v pestrej mozaike drobných príbehov približuje zážitky tých, čo uviazli nielen v nekonečnej kolóne áut, ale aj v životných ťažkostiach.
Stretávame sa s peknou Jiřinou (Ladislava Kozderková) a jej priateľom Milošom (Pavel Havránek), ktorý po fláme nemá ani najmenšiu chuť vstávať z postele, opustiť byt svojej vydatej priateľky a na radnici povedať inej žene svoje manželské áno.
Predstavia sa nám manželia Reichenbergerovci (Jiří Adamíra, Svatava Hubeňáková), ktorí našli na starej odbočke z hlavnej cesty stratené spomienky, dávno zabudnutých priateľov i kúsok dávneho hrejivého šťastia.
Spoznáme aj doktora Pelca (Radovan Lukavský) z Linky dôvery. Chystal sa práve na výlet, keď zazvonil telefón a celkom zmenil jeho víkendové plány - musí nájsť muža, čo chce spáchať samovraždu skôr, ako tak urobí.
Staneme sa svedkami "lovu" na papagája, ktorý uletel starým manželom, nevydarenej bytovej vlámačky, pri ktorej nie je čo vziať, prvého ľúbostného sklamania, ale aj nekonečného čakania naplneného obavami z prvej vážnej životnej skúšky.
Dĺžka videa: 01 min. 42 sek.