Dĺžka:
110 minút
Krajina:
USA
Rok:
1997
Réžia:
Stanley Tong
Napísal:
Pat Proft , Tom Sherohman
Hrajú:
Leslie Nielsen, Kelly Lynch, Matt Keeslar, Nick Chinlund, Stephen Tobolowsky
Obsah:
Quincy Magor je známa figúrka - výstredný milionár s otvoreným srdcom, mimoriadne slabým zrakom a neuveriteľným šťastím., bez ktorého by sa v živote neobišiel. Pán Magor totiž zo zásady odmieta nosiť okuliare. Napriek tomu - vďaka svojmu šťastiu ako zázrakom bez úhony prepláva každou nebezpečnou situáciou. A na dôvažok ani netuší, že jeho život visel na tenkom vlásku.
Tentoraz sa pán Magor zúčastní v novo otvorenom múzeu vernisáže výstavy pokladov ďalekého Kurdistanu, na ktorej je vystavený aj najvzácnejší rubín sveta - Hviezda Kurdistanu. Pán Magor má síce verného sprievodcu - synovca Walda - po boku, ale Waldovi sa nepodarí zabrániť ďalšej kurióznej situácii.

Pán Magor totiž namiesto pásky prestrihne kábel a v zmätku, ktorý vypukne, rubín ukradnú. Vyšetrovanie vedú dvaja agenti, Chuck Stupak je z FBI a Gus Anders zase zo CIA. Medzitým sa však strhne bitka a ako áno, ako nie - rubín sa ocitne čírou náhodou vo vrecku poloslepého milionára a zlodeji odídu s prázdnymi rukami.
Nič netušiaci pán Magor ho prinesie so sebou domov. krásna lupička Luanne LeSeurová sa však nemieni vzdať svojej koristi a usiluje sa z popleteného milionára urobiť obeť svojich rafinovane vymyslených plánov.
Pán Magor a jeho synovec Waldo sa tak čoskoro ocitnú v dvojitom ohni. V pätách majú totiž nielen zločincov, ale aj agentov FBi, ktorí si myslia, že práve pán Magor je páchateľom mimoriadne rafinovanej lúpeže.
A tak rubín počas mnohých neuveriteľne akčných scén putuje z ruky do ruky...
Dĺžka videa: 01 min. 36 sek.