Dĺžka:
60 minút
Žáner:
Pre dospelých
Krajina:
USA
Rok:
2010
Réžia:
Rob Zombie
Napísal:
Ann Donahue , Barry O'Brien , Carol Mendelsohn , Anthony E. Zuiker
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Jonathan Togo, Rex Linn, Eva LaRue Callahan
Obsah:
Detektíva Franka Trippa a poručíka Horatia Cainea povolajú do prepychového sídla, aby vyšetrili, kto zastrelil Billa Winstona, milionára, filantropa a cestovateľa. Billa našla jeho gazdiná v jeho pracovni. Vyšetrovateľom prezradí, že Billova manželka Julia je mimo domu, pretože má obchodné rokovanie - predáva nehnuteľnosti bohatým záujemcom. Horatio zostane v šoku, keď zistí, že Julia je jeho bývalá láska a matka syna Kylea.
Natalia a Calleigh Duquesneová skúmajú Billovo telo. Vyvodia, že s vrahom sa musel poznať, keďže ho strelil do hrude. Blízko tela nájdu gravírované pero - patrí právnikovi Larrymu Hopkinsovi (Jay R. Ferguson). Larry prizná, že bol v dome, pretože Bill mal podpísať nejaké listiny. Keď začul výstrel, schytil papiere, aby preveril, či sú všetky Billove veci v poriadku. Calleigh ho zadrží.
V laboratóriu Eric Delko a Dr. Alexx Woodsová dôjdu k záveru, že Bill nemusel stáť čelom k strelcovi, pretože na viazanke nie sú žiadne stopy krvi. Eric usúdi, že Bill si sadol k stolu, aby podpísal dokumenty a strelec na neho vystrelil zospodu. Alexx však nesúhlasí, nápad, že vrah ležal pod stolom, sa jej zdá smiešny. Eric jej vysvetlí, že strelec nebol pod stolom, ale pod podlahou.
Po návrate do Winstonovej rezidencie Eric a Natalia objavia, že klimatizačný otvor sa nachádza priamo pod stolom. Keď otvor skúmajú, Natalia nájde vlas a krv. Predpokladá, že vrah si udrel hlavu. Krv patrí Robovi Masonovi, obchodníkovi, ktorý navštívil Juliin večierok. Ten sa prizná, že skutočne bol klimatizácii, ale len preto, aby tajne Billa odpočúval a získal nejaké obchodné tipy. Vyšetrovateľom sa jeho vysvetlenie nepozdáva, ale Rob nemá na rukách žiadne stopy po streľbe.
Eric ide do Larryho kancelárie, aby zadržala dokumenty, ktoré právnik odstránil z Billovho stola. Larry tvrdí Horatiovi, že teraz sú už nepodpísané dokumenty neplatné. Po dvoch mesiacoch od svadby Bill začal svoju manželku podozrievať, že je zlatokopka. Keď Eric nájde na jednom dokumente šmuhu od rúžu, uvedomí si, že Julia vedela, že manžel chce zmeniť závet v jej neprospech. Podľa Horatia ide o silný motív.
Horatio ide do väznice za Kyleom, pretože tuší, že tam nájde Juliu. A skutočne, navyše Tripp nájde v jej aute zbraň. Julia je okamžite hlavná podozrivá. Podľa odtlačkov na zbrani však vyjde najavo, že ju v rukách nedržala Julia, ale Rob Mason. Calleigh preskúma Robov odev na zvyšky strelného prachu a výsledok je pozitívny. Zahnaný do kúta, Rob tvrdí, že ho Julia vydierala, aby zabil jej manžela. Tím CSI dobre vie, že má len nepriame dôkazy, čo nestačí.
Nastáva deň, keď čaká Kylea súdne pojednávanie a Horatio zistí, že korunný svedok zmizol. Sudca Kemp požiada mladíka, aby sa rozhodol, ktorý z rodičov sa o neho bude starať. Podarí sa Horatiovi dokázať, že Julia je zapletená do vraždy svojho manžela skôr, ako Kylea stratí navždy?