Dĺžka:
135 minút
Rok:
2004
Réžia:
Michael Bay
Obsah:
Maskovaná banda Francúza Foucheta vnikne do trezoru miamského protidrogového oddelenia a ukradne heroín v hodnote sto miliónov dolárov. Marcus Burnett a Mike Lowrey sú najlepší detektívi v Miami. Na chytenie páchateľov majú dva dni, inak prípad preberie FBI a celé policajné oddelenie vyhodia z práce.
Zatiaľ, čo Burnett ako milujúci manžel a otec žije usporiadaným rodinným životom, Lowrey je sveták a sukničkár, ktorý si plnými dúškami vychutnáva práve nadobudnuté dedičstvo.
Ich prvá cesta vedie do luxusného sídla architekta, ktorý projektoval ventiláciu policajnej budovy. Nájdu ho zavraždeného. Lowrey požiada svoju bývalú priateľku, luxusnú prostitútku Max, aby mu pomohla získať informácie. Tá sa však dostane príliš blízko k nepriateľovi a zaplatí za to životom. Jediným svedkom vraždy svojej priateľky sa stane nezamestnaná fotografka Julie Mottová, ktorej sa krutým zločincom podarí uniknúť.

Korunná svedkyňa sama zatelefonuje na políciu. Nikomu však neverí a chce hovoriť výlučne s Mikeom Lowreym. Ten však nie je naporúdzi, a tak Burnett vystupuje v Mikovom mene, aby nestratil vzácny kontakt s jedinou svedkyňou, ktorá ich môže zachrániť, pretože pozná vrahov. Aby nestratili jej dôveru a zbytočne ju nevyplašili, musia pred ňou aj naďalej obaja detektívi vystupovať so zmenenými identitami, čo je zdrojom veľkého množstva problémov a komplikácií.
Pri ochrane jej života, medzi prestrelkami a automobilovými naháňačkami tak musí rodinný typ Burnett hrať rolu nenásytného sukničkára a lámača sŕdc (ako ho Julie pozná z rozprávania svojej mŕtvej priateľky), zatiaľ čo drsný playboy Lowrey sa musí dočasne presťahovať do domu partnerovej usporiadanej a slušnej rodiny, kde rozpúta peklo, aké tam ešte nezažili...