Dĺžka:
110 minút
Krajina:
Kanada
Rok:
2004
Réžia:
Jerry Ciccoritti
Napísal:
Malcolm MacRury
Hrajú:
Sophia Loren, Fab Filippo, Jessica Paré, Sabrina Ferilli, Kris Kristofferson
Obsah:
V päťdesiatych rokoch minulého storočia žije malý Vittorio Innocente so svojou milovanou mamou Cristinou v malej malej, nábožensky založenej a poverami ovládanej talianskej dedine Valle De Sole. Jeho otec Mario odišiel za prácou do Kanady. O výchovu Vittoria sa stará aj jeho teta, čiteľka Teresa, ktorá chlapca vzdeláva v duchu prísnych náboženských hodnôt. Na spestrenie učenia používa ilustrovanú náboženskú knihu Životy svätých.
Vdova Teresa udržiava rodinu pokope, kým Cristina je voľnomyšlienkárska a slobodymilovná. Keď otehotnie v mimomanželskom vzťahu, stane sa terčom ohovárania. Cristina sa odmieta kajať, naopak, svoje tehotenstvo ukazuje na obdiv. Napokon sa však rozhodne na odchod do Kanady. Teresa dá Vittoriovi Životy svätých.
Cristina na lodi porodí Vittoriovu sestru Ritu, ale ona sama zomiera, čo Vittoria raz navždy tragicky zasiahne. Vittorio prisahá mŕtvej matke, že bude svoju sestričku vždy chrániť. Deti si vezme Mario, ktorý z Kanady odchádza na farmu v Ontariu.
Vittorio nesmie pred otcom odhaliť, ako veľmi má rád Ritu. Mario totiž dievčatko nenávidí, lebo mu pripomína manželkinu neveru. Dievčatko musí žiť medzi múrmi domu, aby ju náhodou nezazrel. V škole sa Rita spriatelí s Elenou Amherstovou, ktorá pochádza z mimoriadne bohatej a dôležitej rodiny a čoraz častejšie a na dlhšie zostáva v ich dome na návšteve. Jediný, kto dokáže Vittoria rozveseliť, je Teresa, ktorá imigrovala z Talianska, aby sa starala o chod Mariovej domácnosti.
Keď Rita dosiahne osem rokov, napätie v dome dosiahne kritický bod - Mario zastrelí Ritinho psa, pretože vraj plašil kurence. Napokon sa Rita odsťahuje k Amherstovcom, ktorí si ju adoptujú. Kúsok po kúsku stráca Vittorio so sestrou kontakt, nakoniec pochopí, že on nemôže byť nikdy súčasťou jej nového sveta. A tak, ako sa nesmie v ich dome spomínať jeho matka, zapovedanou témou je aj Rita. Vittorio sa čoraz väčšmi neznáša s otcom, a preto ujde na ďaleký sever.
Osamotená existencia Vittoria sa skončí vo chvíli, keď sa dopočuje o otcovej samovražde. Na pohrebe sa znovu zíde s Ritou, z ktorej je teraz krásna 18-ročná slečna, rovnako živelná a zmyselná ako ich milovaná matka Cristina.
Tak Ritu, ako aj Vittoria prenasledujú démoni ich minulosti, tajomstvá, ktoré rodina tak starostlivo skrývala celé desaťročia. Vittorio sa rozhodne ich vyniesť na svetlo...
Dĺžka videa: 04 min. 30 sek.