Dĺžka:
5 minút
Žáner:
Animovaný
Krajina:
USA
Rok:
1993
Réžia:
Roy Campanella II , Lorraine Senna , Harry Harris , Rachel Feldman , Michele Lee
Napísal:
Ed Burnham , Chris Abbott , Andrew Lipsitz , Josef Anderson , Steven Baum
Hrajú:
Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Shawn Toovey, Orson Bean
Obsah:
Piate dieťa bohatého bostonského lekára, Michaela Quinnová sa vzoprie spoločenským a konvenciám a chce kráčať životom v otcových šľapajach. Po jeho smrti opustí Boston a presídli sa do pohraničného mestečka Colorado Springs, kde ju však spočiatku odmietajú akceptovať ako ženu - lekárku. Jej nový život rozhodne nevyzerá ružovo...
Dr. Michaela Quinnová je bostonská lekárka, ktorá má po krk spoločenských predsudkov len preto, že je ženou. Keď otec, ktorý bol jej partnerom a mentorom, zomrie, rozhodne sa zavrieť prax a opustiť Boston. Odpovie na inzerát z pohraničného mestečka Colorado Springs, ktoré hľadá lekára.
Keď tam pricestuje, stretne sa s nepriateľstvom, podozrievaním a odporom, pretože pre obyvateľov mestečka je nemysliteľné, aby lekársku prax vykonávala žena. Dovtedy ich ošetroval miestny holič alebo zomreli. Napriek neradostnej situácii dostane Michaela pomoc od dvoch obyvateľov - matróny penziónu Charlotte Cooperovej a miestneho excentrika Byrona Sullyho, samotára, ktorý sa už dlho pokúša zjednať mierové spolužitie medzi americkou kavalériou a Čejenmi.
Keď Charlotte nečakane zomrie na pohryznutie štrkáčom, zverí svoje tri deti - 16-ročného Matthewa, 11-ročnú Colleen a 8-ročného Briana - Michaele. Vzťah Dr. Mike a Matthewa je spočiatku veľmi napätý, ale napokon si uvedomí, že ich nová matka to s nimi myslí dobre a dokáže sa o nich postarať.
Jej profesionálne vzťahy s obyvateľmi mestečka zostávajú stále na bode mrazu napriek tomu, že Michaela dokáže svoje vedomosti a schopnosti pri záchrane rodiacej matky a jej dieťaťa, keď vykoná cisársky rez v tých najprimitívnejších podmienkach. Keď manželka obchodníka Lorena Braya zomrie na chorobu srdca, rozčúli ho to, hoci ho Michaela upozornila na jej vážny stav.
Napokon ju mesto vymenuje za novú lekárku. Za výdatnej pomoci detí a Sullyho ju začnú konečne akceptovať, aj keď veľmi zdráhavo.